Nejste přihlášen/a.
Nedaří se mi zvětšit prostor na systémovém disku C: prostřednictvím Easeus Partition Master v.9.22 (přesunem z disku E
V minulosti jsem tyto přesuny dělal, problémy nebyly až nyní - možná blbnu.
Přikládám snímek:
doplněno 05.09.13 00:09:Napadá mi ještě:
1) nemůže to být tím, že tentokrát chci zvětšit primární systémový disk z logického?
2) nebo snad musí být disky v posloupnosti, tzn., že bych mohl přesouvat jen z D.? (pak bych měl nejdřív zvětšit D: z E: a pak teprve zvětšit C: z D:?).
Děkuji
Mas na tom E neco? Jestli ne, tak ho smaz, presoupni cele D smerem k F a pak roztahni C do celeho uvolneneho mista na zacatku.
Jak moc Easeue spojovat umi netusim (nevim, na kolik je inteligentni), ale ta auprava, kterou chces, neni jednoducha, protoze E je uprostred logickeho disku a ty to chces vysoupnout ven jako primarni. Jak jsem ale psal, jestli je E prazdne, tak ho normalne zrus a vubec se tim nezabyvej.
Jestli jsou na E nejaka data, tak asi nejrychlejsi bude je docasne premistit na D, kde jestli to chapu dobre je dost volneho mista. Predpokladam, ze ty 2 odstiny barvy znamenaji zaplneni disku. "D" je tak z pulky prazdne a "E" je uplne prazdne?
Sakra, ted jsem si precetl i ten text v tom obrazku, co jsi zaslal a vsiml jsem si, ze se tam primo pise, kolik je na kterem disku obsazeno
Takze "E" je skoro prazdne. To, co tam je, presun docasne na "D" nebo "F" nebo "G", zrus E, soupni D doprava nadoraz k F, stejne tak soupni zacatek logickeho oddilu na zacatek D a pak roztahni C do vznikleho prostoru na zacatku disku.
Ve Windows si pak asi budes muset natvrdo nastavit pojmenovani oddilu, protoze to tvoje soucasne F se po zmene struktury disku bude jmenovat "E" a "G" bude "F". Najet na ty disku ve Windows, prave tlacitko a pak "Priradit pismeno disku" a zadej tam ta pismena, co mas ted (teda pokud chces na disky pristupovat pod jejich starymi pismeny, napriklad kvuli nainstalovanym programum nebo ze zvyku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.