Nejste přihlášen/a.
Zdravím milí rádcové, když chci něco stáhnout a má to příponu torrent, co to vlastně je a jde to stáhnout a pak pustit v pc? Upozornuji, že nejsem pc maniak a nijak zvlášt zdatná, ale snad základy znám. Děkuji
Velmi se mi osvědčil klient µTorrent.
doplněno 23.08.13 19:37:Přečti si ten článek. .torrent samotný neobsahuje prakticky nic, jen říká počítači, odkud se ten cílový soubor dá stáhnout.
doplněno 23.08.13 19:55:Nainstaluj ten µTorrent a pak v něm otevři ten stažený .torrent.
doplněno 23.08.13 20:16:Stačí otevřít torrent. zvolit cílové umístění a zahájit stahování.
Snaž se trochu! Kam chceš soubor stáhnout se tě program zeptá hned po otevření torrentu...
doplněno 25.08.13 19:58:Napsal jsem "torrent", ne "µTorrent" --> poklepej na stažený .torrent.
praivo, hned na začátku jsem psala, že znám pouze základy, tzn. základy pc, o nějakém torrentu jsem ještě před pár dny neměla ani tušení, až když jsem chtěla cosi stáhnout a mělo to příponu torrent.
K věci: když otevřu torrent tak tam mám po levé straně nabídku: torrenty, stahované, seedované, dokončené,...
v pravo je větší bílé prázdné pole a pod ním spousta záložek, kde nic není.
Sorry, ale fakt netuším kde by mi mělo nabízet co a odkud stáhnout...
Omlouvám se, že to řeším tolik dní, ale postupuju jen když mám čas...
Torrent stáhnut, otevřen a je tam:
stav stahování: 2,1%, mění se rychlost down, rychlost up, čas je tam dokonce v hodinách a minutách, v kolonce přehrát je stream.
když chci pustit jeden díl z mnoha tak 1. třeba jde pustit, 2. nejde a 3. zase jde. To se bude načítat pokaždé když torrent pustím nebo se to za ten čas který tam je uveden v hodinách a minutách stáhne celé a pak se pustí všechny díly?
fakt se omlouvám, že píšu asi tak blbý dotazy, ale fakt tohle neznám a tak dost tápu. díky za rady
Bylo mi pouze divné proč jde pustit 1. a 3. díl a 2. zase pro změnu ne. Došlo mi, že musím počkat než se to stáhne, jen mě zarazil ten čas, je tam třeba 3t4d = tzn. jako 3 týdny a 4 dny? No to budu stahovat hodně dlouho... zatím mám něco přes 33% tak snad to nebude trvat opravdu tak dlouho.
Prosím, prosím, u torrentu mám červený trojúhelníček a píše to něco jako že se nemůžu připojit. Sice data přijímám, ale neodesílám. Mám prý udělat něco s portem... to jako s čím? Pořád mi to hlásí, že hledá peerování a dočetla jsem se že bych měla být součástí toho torrentu pro další lidi co stahují, tak nechci udělat něco špatně..dík za rady
Nemám uTorrent, ale měl jsem ho. Takže mohu odpovědět jen rámcově. Program komunikuje s ostatními přes port, který je uveden v nastavení. Tento port musí být dostupný z internetu. Normálně není, protože firewall v modemu jej blokuje, a pak je stahování pomalé a program uTorrent protestuje. Takže je třeba port uvedený v nastavení uTorrentu odblokovat v modemu. U mého modemu je to v menu označené jako "NAT - Virtual Servers".
Jen bych upozornil, myslím, že to tu nikdo nenapsal, že použití torrentu může v konkrétních případěch být nezákonně.
Nezákonný není sám torrent, jde o to, že podle naší legislativy lze obecně stahovat hudbu a filmy (pro vlastní potřeby)) bez postihů. ale je zakázáno poskytovat ftyto soubory, pokud nejsou volné a podléhají autorským právům. A to je právě to, co právě P2P dělá.(To, co stahujete, zároveň posíláte jiným účastníkům spojení.)
njn, v té hlášce právě bylo něco o tom, že stahuju ale data z mého pc nikam nejdou nebo tak něco... Na mě je tenhle způsob stahování dost komplikovaný a hodně zdlouhavý, to co bych jindy měla za pár minut popř. hodin, tady trvalo pár dní...
Zdravím milí rádcové, onehdy jsem chtěla vědět co to je torrent a ted bych ho ráda zrušila. Prostě odinstalovala. Ale... když najedu na Ovládací panely a vyberu co chci odinstalovat tak mi to hlásí něco jako že správce to zakázal, neopsala jsem si přesně tu hlášku. Ale je to na mém ntb, není tam žádný správce který by zakázal cokoliv odinstalovávat. Jiný programy odinstalovat klidně můžu, torrent prostě nejde. Jak to mám udělat abych se ho zbavila? Zdá se mi totiž že od doby co je v ntb tak ten funguje mnohem pomaleji než předtím. Pokud z plochy smažu ikony torrentu tak tím to přece není odinstalované, ne? Díky moc za rady
Zkusila jste se přihlásit jako správceJinak smazání ikonky opravdu není odinstalování, to máte pravdu
Občas když mám ntb puštěný ale nejsem na něm delší dobu tak tam je "přepnout uživatele" nebo něco podobnýho. To můžu zkusit ale jinak už nevím jak bych to odinstalovala. Taky jsem si říkala jestli by nepomohl CCleaner, ale tam zase nevím co všechno by se smazalo, nerada bych si smazala věci který CC považuje za "zbytečnosti" a já je tam mám z jiných důvodů, lze to u CC nějak nastavit aby věděl co všechno se má mazat a co má nechat? Mohl by CC smazat i zmíněný torrent?
Obávám se, že ccleaner nebude považovat řádně nainstalovaný torrent za zbytečnost. On vám někdo poradí lépe, ale s tím správcem: některé takové hlášky jsou typu přístup zakázán, a je u nich tlačítno s něčím jako "zopakovat jsko správce", nebo tak nějak. Možná by ccleaner smazal stopu po torrentu, kdybyste místo odinstalace prostě ten program hrubou silou smazala. Ale počkejte si na někoho fundovanějšího a mezitím to skuste znovu odinstalovat a příslušnou hlášku si přesně opište, případně udělejte snapshot, abyste měla podklady k dalšímu dotazování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.