Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce s dokumentem v pdf

Od: bimbam® odpovědí: 4 změna:

Dělávám nějaké korektury textů. Závěrečná korektura je, že otevřu pdf a zažlutím místa s chybou pravopisnou, grafickou...

Teď mám před sebou podobnou práci od někoho jiného. A zažlutit nic nejde.

Pro kontrolu si otevírám jiné stránky v pdf, tam není problém, žlutě to označit jde. Na těch bezproblémových stránkách je kurzor normální, čárka. Na problematických stránkách je kurzor ve tvaru křížku.

Zkušela jsem zavřít a znovu otevřít. Jsem trochu nervózní, práce spěchá... Celý dokument má přes 20 mega.

Poradí mi někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Když si vpravo v rohu otevřete ten panel komentářů, používáte běžně zvýrazňovač textu. Nalevo od něj je žlutá bublina komentáře, která jde vložit kamkoli (do obrázku jako u vás, do textu, mimo text, na okraj stránky..) a při rozkliknutí (a taky v seznamu komentářů) zobrazí svůj obsah. Tím dostanete v podstatě stejný výsledek.

Napravo od zvýrazňovače je pak taky vkládání obyč textu, což funguje stejně, akorát to v dokumentu je vidět pořád a není to zvýrazněné.

hodnocení

Děkuji, bublina opravdu vložit jde.

Zatím jsem bubliny nechtěla používat, v textech plných chyb se překrývaly a chyby pod nimi nebyly vidět. Ale vidím, že je to další možný způsob, a naučím se s nimi také pracovat.

k2
hodnocení

0x

Bylo by dobre napsat, v cem tu korekturu provadite. Obecne me napadaji 2 moznosti.

1. Nejak se Vam sam prepina nastroj pro vyber textu/obrazku (nepravdepodobne)

2. Dokument neni preveden do pdf jako text, ale jako obrazek, proto nelze text ani oznacit (zadny text totiz neobsahuje).

hodnocení

Děkuji za informaci. Poptávala jsem se i jinde a problém je v tom, co uvádíte v bodu 2.

Ale už vím, jak se s tím vypořádám. Vytisknout, zažlutit ručně, ofotit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]