Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám WIN8, Mozilla Firefox.
Protože používám několik e-mailových adres, tak mám poštovní programy Windows Live Mail 2012 a další Mozilla Thunderbird, který jsem si nahrál na doporučení známého, protože Live Mail není to co bych si představoval, ale zase má některé výhody co Thunderbird nemá.
Zjistil jsem, že mi chodí některé ( většina dojde čitelně jak má ) e-maily na Live zkomolené. Ty samé e-maily mi ale na Thunderbird nechodí zkomolené, tak nevím proč se mi tak děje. Neví náhodou někdo co bych měl kde přenastavit nebo udělat, aby mi vše chodilo čitelně? Děkuji.
doplněno 21.08.13 08:42:Také stejný e-mail se zobrazuje v Thunderbirdu v jiném tvaru ( lepším ) než v Live Mailu, což také nevím proč.
doplněno 21.08.13 08:54:Došel mi další zkomolený text v Live, ale v Thunderbirdu ne. Viz zkomolený text 3 a 4.
doplněno 21.08.13 08:55:Zkomolený text 4
doplněno 21.08.13 08:57:Zkomolený tex 4
Zdravím,
zkuste se podívat na nastavení znakové sady, nevím přesně, jak je to u Windows Live Mailu, ale někde v menu zobrazení to bude.
Takže s tím nemám šanci neco udělat? Proč mi ale většina emailů chodí nezkomoleně na WLM? Jak je možné, že je jednou zkomoleně a jindy ne, když je nastavení UTF - 8 stále stejné?
A za další : Thunderbird je na stejném počítači, také používá UTF-8 ne? Tam se nic nekomolý.
doplněno 21.08.13 09:54:Posílám důkaz, že někdy dojde e-mail nezkomoleně - kódování 2
UTF-8 umí všechno, bez výjimky. K tomu byl navržen.
Běžně se dá setkat s UTF-8, Windows CP1250 a ISO 8859-2 (Latin). Jestli se to nespraví přepnutí mezi těmito, tak se to asi nespraví nijak. Může to být rozbité už od odesilatele.
doplněno 21.08.13 11:53:přepnutím*
Funguje pouze UTF - 8. Ty další nabídky hned zkomolý hned internetové stránky. Nechám to, jak mám, spíše bude chyba u odesílatele - občas od někoho. Stejně je zajímavé, že na Thunderbirdu se nekomolý nikdy nic. Pak bude problém asi jinde, když to většinou jde normálně, takže ten odesílatel za to asi ani nemůže nebo nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.