Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání her na notebooku

Od: sad odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, vím že pokud nemám přímo herní notebook, tak nejsou notebooky určený nějak k hraní, ale zvládal jsem úplně v pohodě codko,fifu,nfs prostě bez sekání v pohodě. A ted jak codko tak fifa se strasne seká.
Nevím co dělat. Někdo někde psal že to může byt teplotou,že větráček nestíhá už po takové době. Měřil jsem ji a obě jádra jedou zrhuba na 55 stupnu bez toho abych něco hral čistě když jsem na internetu. Což mi přijde dost. Co myslíte? A co byste mi poradili prosím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

55°C za ´klidu´ je dost -a pravděpodobně budei dost plný disk a ´zasekané´ tempy.

1. Vyčistit fyzicky větrací kanály, buďto jen zvenku - vysavačem nebo vyfoukáním stlačeným vzduchem, nebo lépe - rozebrat a vyčistit důkladně, přitom vyměnit i teplovouvodnou pastu pod chladiči a zkontrolovat větráčky.
2. Vyčistit disky od zbytečných programů a balastu v tempech... - nejlíp programem Ccleaner (ke stažení např. - piriform.com/... ), pokud by bylo vhodné odinstalovat i nepoužívané programy, pak RevoUninstaller (ke stažení - piriform.com/... ).
3. Aktualizuj ovladače.
4. Pokud 2. a 3. nepomůže, reinstaluj OS.

doplněno 19.08.13 13:44:

Tak ten notes občas ´promazávej´ i nadále - ale to fyzické čištění větracích kanálů nepodceňuj - sice notes má tepelnou pojistku (při přehřátí se - při nejhorším, vypne), ale komponenty přehříváním trpí...

praivo*
hodnocení

0x

Změř teplotu při zátěži.

doplněno 19.08.13 12:45:

Filmy nemaž, tím si nepomůžeš.

sad
hodnocení

No v PC mam asi 400 giga filmu takže to smažu navíc ty programy a vyčístím pc vyfoukám větrák a uvidím co to udělá pak napíšu zda to pomohlo nebo ne

sad
hodnocení

Tak teploty jsou nyní takové v klidném stavu okolo 45 stupnu při hraní okolo 55.
Smazal jsem dohromady snad 400 giga. Aktualizoval co se dalo a vyčistil PC pomoci toho programu. Znát to v hraní je. Děkuju...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]