Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký NTB vybrat?

Od: tesi05* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

prosil bych Vás o radu s výběrem NTB. Mé požadavky jsou: displej 15"nebo 15.6", alespoň 4 GB RAM, hybridní nebo plně SSD disk (předpokládám že dnes už je standard okolo 500 GB... (a nejlépe 4 jádrový procesor 2 jádra mi přijdou dnes už málo, ale třeba mě někdo přesvědčíte o opaku :-D). Co mi doporučíte?

Z toho, co jsem objevil, se mi zatím zablovají tyhle:

Asus N56VV-S4027: alza.cz/...

Lenovo IdeaPad Z500: alza.cz/...

NTB nosím denně s sebou v brašně, používám na kancelářské práce, práci s multimédii, sledování filmů. Cenu očekávám maximálně podobnou těm dvoum odkazům...

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odpovím trochu subjektivně a podle toho, jaký jsem vybral notebook pro sebe.

Velikost displeje určuje velikost celého zařízení (pokud často jezdíte, tak je jasné, že raději menší). Pro práci ale není nijak zvlášť podstatná. Podstatné je rozlišení. Z odkazovaných notebooků bych si z tohoto pohledu vybral rozhodně první, protože druhý je pro mě nepoužitelný. Časem už jsem slevil z požadavku na formát 4:3 a preferuji 1920x1200 (dnes už bohužel většinou "pouze" 1920x1080).

Na hybridní disk bych se zcela vykašlal. Situaci jsem vyřešil výběrem notebooku se dvěma HDD. Místo jednoho dodaného HDD jsem osadil disk SSD o kapacitě 240 GB jako cenový kompromis a druhý klasický disk 750 GB jsem ponechal. SSD disk o kapacitě kolem 500 GB či lehce přes je mimo váš rozpočet - tvořil by bezmála polovinu částky za počítač.

Dvou- či čtyřjádro je v případě vašeho užití úplně fuk.

Z uvedeného volím první model a kvituji matný displej.

tesi05*
hodnocení

Díky za špičkovou odpověď!

kenseiarrs*
hodnocení

0x

alza.cz/... Kamarád ho má a nemůže si ho vynachválit. Já si ho budu taky kupovat :)

doplněno 18.08.13 19:28:

oprava.. alza.cz/... tenhle :)

praivo*
hodnocení

0x

Hybridní disk nemá smysl, kapacita toho SSD je zatím obvykle dost malá. Samotný SSD na sledování filmů také nemá smysl kvůli malé kapacitě.

Spíš se hodí dobrý displej a co největší HDD. Moje volba by byla toto. Má sice jen jeden port USB 3.0 (což nemusí vadit, pokud nemáš 2 úložiště s USB3 používaná současně) a 2-jádrový CPU (což ale může být naopak výhoda díky jeho nižší spotřebě a menšímu zahřívání), ale zase má 1TB HDD (sice jen 5400 ot/min, ale v tom nevidím problém), IPS antireflexní displej a lepší webkameru.

doplněno 18.08.13 20:13:

Od HP mně odradila jejich podpora, když mi nebyli schopni doporučit správnou baterii a já kvůli nim koupil špatnou (naštěstí mi ji prodejce vyměnil).

Nevím, jak je to teď a u jiných výrobců, ale u mého počítače (Compaq 610 *2010) mi také praskla mřížka před chladičem a je složité ho rozebrat (bez krytu se dostanu jen k RAM, HDD a WiFi kartě, jak chci např. vyčistit ventilátor, tak, abych ho dostal ven, musím napřed vyndat všechno ostatní, včetně základní desky; navíc na některých místech jsou osazené jiné šrouby, než tam podle dokumentace mají být).

jh11
18.08.13 20:42
hodnocení

0x

Asus

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]