Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkomolená diakritika v emailu - proč?

Od: misa504* odpovědí: 5 změna:

Poslal jsem e-mail a přišel zkomolený pravopisně. Proč - neví někdo?. Děkuji.

Zkomolená diakritika v emailu - proč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Někdo z vás má špatně nastavené kódováním bohužel teď nevím, kde se to přepíná.

Mimochodem, velikost (objem dat) obrázku nemá absolutně nic společného s jeho rozměry, ty se ti ukážou v prohlížeči obrázků nebo v Průzkumníku při vybrání toho souboru. ;)

misa504*
hodnocení

Takhle deformačně došel e-mail.

Zkomolená diakritika v emailu - proč? #2

isteron
hodnocení

0x

Nesúhlasí vám kodovanie. Odisielateľ píše s diakritikou, prijímacia strana to nedokáže zobraziť, nakoľko diakritiku rozloží do znakov a písmen a text je nečitateľný.

Ja používam Firefox, V hornej lište pod názvom zobraziť je rubrika kódovanie. Najlepšie je nastaviť rozoznávanie automaticky. Skúste prepnúť na systém stredoeurópsky. Alebo skúšať, kde sa to zobrazí správne. Alebo nepoužívať diakritiku vôbec. Ja skúšam pri takomto prípade prepnúť na automatické rozoznávanie, alebo stredoeurópske, alebo unicode .

misa504*
hodnocení

Mám také Firfox, ale pod názvem zobrazení já žádné kódování nemám.

doplněno 18.08.13 12:41:

Již jsem to našel pod znakovou sadou. Děkuji.

Zkomolená diakritika v emailu - proč? #3

hodnocení

0x

Mail je zřejmě na odesílací straně odeslaný s diakritikou v kódování unicode (ciž je naprosto v pořádku), ale přijímací strana ho nedokázala správně interpretovat. Příčin může být několik - u odesilatele (nesouhlasí kódování s údajem v hlavičce mailu), na cestě (něco zmrší poštovní derver) nebo u příjemce (nedokáže si s konkrétním kódování diakritiky poradit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]