Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit IP?

Od: merilinlove odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se dá zrušit IP a nahradit novým? A jestli je součásti PC nebo internetu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, zda úplně přesné chápu dotaz, nicméně pokud jde o IP adresu, je to něco jako vaše poštovní adresa. Standardně vám ji přiděluje poskytovatel připojení a to buďto jako tzv. veřejnou nebo privátní. Rozdíl je v tom, že veřejná adresa je vidět z internetu, tedy je možné se na stroj s veřejnou IP adresou "dobouchat" z věnčí. Privání je schovaná, tedy není z internetu vidět. Oba typy lze změnit, ale vždy je potřeba, aby to udělal poskytovatel připojení, jinak to přestane fungovat. Nejde si vymyslet nějakou náhodnou...

Privátní IP adresu vám poskytovatel nemůže přidělit, tu si přidělujete v privátní (lokální) síti sámi a většinou začína jí na 10. nebo 192.168 a nelze je užívat ve veřejném prostoru. IP adresa přidělená poskytovatelm je vždy veřejná a dostupná komukoliv.

doplněno 18.08.13 21:22:

Připouštím, že se mohu mýlit, sítěmi se neživím. Doteď jsem se domníval, že RFC nevím kolk definuje privátní adresu nějak tak, jak jsem psal. A že IP adresa přidělovaná poskytovatelem internetu je naopak přístupná komukoliv. Pokud je to jinak, prosím o poučení nebo odkaz někam na net.

jh11

No ještě by to chtělo nastudovat a neplést pojmy s dojmy

ittt
hodnocení

0x

IP máte přidělenou od internetového poskytovatele zjistíte jí na www.mojeip.cz , změnit se nedá, šlo by jí skrýt a připojit se na jinou a vlastní mít schovanou, a pripojit se pomocí proxu na jinou IP. návod tady bleskovka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]