Nejste přihlášen/a.
Zdravím,rádci a rádkyně
Prosím Vás,poraďte/jak jinak/...Když pošlu určitý odkaz mailem,tak ještě zkontroluji zda je správně odeslaný,a zda samozřejmě funguje.Ano,funguje,ale pokud si ho adresát nevyzvedne cca třetí den,tak se tam objeví/když to opět kontroluji/,že požadovaná stránka není nalezena
Co s tím,prosím?Jsou to vysoce důležité odkazy,a já potřebuji,aby je adresáti dostali
Děkuji.
Nejde o odkazy na něco, co jste umístila do některé úložny v internetu?
Je-li to tak, chce to si pročítat podmínky používaných úložišť. Některé ponechají vložený soubor uložen po omezenou dobu (ta bývá v podmínkách uvedena), u jiných to zase závisí na počtu stažení (nechají např. 48 hodin od posledního stažení.
Jde-li o odkazy na dokumenty, můžete si založit účet na Gmailu, k němuž je k dispozici úložiště (Google drive) 5 GB. Google Vám dokumenty nesmaže ani v případě, že si je nikdo nestáhne.
U Google ještě doporučím nastavit sdílení jenom pro ty, kdo mají přímý odkaz na dokument (Google by pak dokument neměl zahrnout do výsledků vyhledávání).
doplněno 19.08.13 01:43:Wamp, přístup na disk je buď z e-mailu (nebo z jiné služby u Google), odkaz najdete v horní liště nebo na adrese drive.google.com/... (viz obrázek).
Doporučuji vložit dokument/y na disk a před odesláním odkazu si proklikat různé možnosti nastavení.
Můžete např. nastavit, zda bude dokument veřejně přístupný, jestli k němu budou mít přístup pouze ti, kdo na něj budou mít odkaz, nebo jestli půjde o soukromý dokument, ke kterému budou mít přístup pouze konkrétní osoby.
Dále můžete nastavit, kdo může měnit práva k dokumentu (doporučuji pouze Vy), kdo může přidávat komentáře, a kdo může dokument pouze prohlížet.
Zajímavá je i možnost převodu formátu dokumentu. Např. dokument, který vložíte jako PDF, si můžete stáhnout jako DOCX, RTF, PDF nebo ODT.
___ Google nabízí i možnost stáhnout si program, který by měl přístup k disku ještě usnadnit. Ten jsem ale nevyzkoušela, mám ráda práci přímo ve webovém rozhraní.
Ivzez,moc Vám děkuji
Účet jsem si právě založila,ale nemohu najít to úložiště,abych tam mohla ty odkazy "prdnout".:D
Ještě jednou Vám Ivzez moc a moc děkuji za vyčerpávající a skvělou odpověď ![]()
Ivzez:Pomóc
Ten disk jsem si stáhla,a momentálně nevím,jak tam ty odkazy vložit!Jsem v počítačový totální analfabet
Poraďte mně prosíím,polopaticky
Děkuji Vám moc ![]()
Wamp, mrzí mne to, ale s tím programem už Vám pomoct nepomůžu.
Používám staré počítače s malou pamětí, takže se snažím nestahovat a neinstalovat nic zbytečného.
Já na Google drive nahrávám přes webové rozhraní:
Zkuste tam kliknout na odkaz "Soubor" nebo "Nový" a vyberte si z nabídky, jestli chcete dokument nahrát nebo ve službě Google Docs vytvořit nový.
Zkuste si ty nabídky zkusmo proklikat, objevíte, co vše tam můžete udělat/nahrát. Nemusíte se toho bát, zkazit nic nemůžete (maximálně byste si mohla z disku něco smazat, ale to můžete vzápětí nahrát zpět, takže o nic nejde).
doplněno 19.08.13 16:41:Oprava: ... pomoct nemůžu.
doplněno 20.08.13 15:49:Není zač.
Dobrý den, obecně - došlo ke změně adresy stránky, na kterou je ten odkaz. To, ale víte. Toto se stane např. i u produktů e-shopů, kde se to mění poměrně často. Zkuste vypozorovat, zda je to problém všech odkazů nebo jen určitých (specifických - např. e-shop). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.