Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošlu odkaz a on cca třetí den zmizí

Od: wamp® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,rádci a rádkyně*slunce*Prosím Vás,poraďte/jak jinak/...Když pošlu určitý odkaz mailem,tak ještě zkontroluji zda je správně odeslaný,a zda samozřejmě funguje.Ano,funguje,ale pokud si ho adresát nevyzvedne cca třetí den,tak se tam objeví/když to opět kontroluji/,že požadovaná stránka není nalezena*sok*Co s tím,prosím?Jsou to vysoce důležité odkazy,a já potřebuji,aby je adresáti dostali*plac*Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Nejsou to odkazy na přílohy nebo na něco, co by bylo podmíněné vaším přihlášením?

Zkuste ten odkaz u sebe otevřít v jiném prohlížeči nebo v anonymním/privátním módu (ctrl+shift+N nebo ctrl+shift+P), jestli skutečně fungujou.

iz*
hodnocení

2x

Nejde o odkazy na něco, co jste umístila do některé úložny v internetu?

Je-li to tak, chce to si pročítat podmínky používaných úložišť. Některé ponechají vložený soubor uložen po omezenou dobu (ta bývá v podmínkách uvedena), u jiných to zase závisí na počtu stažení (nechají např. 48 hodin od posledního stažení.

Jde-li o odkazy na dokumenty, můžete si založit účet na Gmailu, k němuž je k dispozici úložiště (Google drive) 5 GB. Google Vám dokumenty nesmaže ani v případě, že si je nikdo nestáhne.

U Google ještě doporučím nastavit sdílení jenom pro ty, kdo mají přímý odkaz na dokument (Google by pak dokument neměl zahrnout do výsledků vyhledávání).

doplněno 19.08.13 01:43:

Wamp, přístup na disk je buď z e-mailu (nebo z jiné služby u Google), odkaz najdete v horní liště nebo na adrese drive.google.com/... (viz obrázek).

Doporučuji vložit dokument/y na disk a před odesláním odkazu si proklikat různé možnosti nastavení.

Můžete např. nastavit, zda bude dokument veřejně přístupný, jestli k němu budou mít přístup pouze ti, kdo na něj budou mít odkaz, nebo jestli půjde o soukromý dokument, ke kterému budou mít přístup pouze konkrétní osoby.

Dále můžete nastavit, kdo může měnit práva k dokumentu (doporučuji pouze Vy), kdo může přidávat komentáře, a kdo může dokument pouze prohlížet.

Zajímavá je i možnost převodu formátu dokumentu. Např. dokument, který vložíte jako PDF, si můžete stáhnout jako DOCX, RTF, PDF nebo ODT.

___ Google nabízí i možnost stáhnout si program, který by měl přístup k disku ještě usnadnit. Ten jsem ale nevyzkoušela, mám ráda práci přímo ve webovém rozhraní.

Pošlu odkaz a on cca třetí den zmizí
hodnocení

Ivzez,moc Vám děkuji*pusa*Účet jsem si právě založila,ale nemohu najít to úložiště,abych tam mohla ty odkazy "prdnout".:D

doplněno 19.08.13 15:54:

Ještě jednou Vám Ivzez moc a moc děkuji za vyčerpávající a skvělou odpověď *palec*

doplněno 19.08.13 16:34:

Ivzez:Pomóc*modla*Ten disk jsem si stáhla,a momentálně nevím,jak tam ty odkazy vložit!Jsem v počítačový totální analfabet:(Poraďte mně prosíím,polopaticky*plac*Děkuji Vám moc *hi*

iz*

Wamp, mrzí mne to, ale s tím programem už Vám pomoct nepomůžu.

Používám staré počítače s malou pamětí, takže se snažím nestahovat a neinstalovat nic zbytečného.

Já na Google drive nahrávám přes webové rozhraní:

Zkuste tam kliknout na odkaz "Soubor" nebo "Nový" a vyberte si z nabídky, jestli chcete dokument nahrát nebo ve službě Google Docs vytvořit nový.

Zkuste si ty nabídky zkusmo proklikat, objevíte, co vše tam můžete udělat/nahrát. Nemusíte se toho bát, zkazit nic nemůžete (maximálně byste si mohla z disku něco smazat, ale to můžete vzápětí nahrát zpět, takže o nic nejde).

doplněno 19.08.13 16:41:

Oprava: ... pomoct nemůžu.

doplněno 20.08.13 15:49:

Není zač.

hodnocení

Ivzezko:Jupííí,jiz jsem na to prisla,a vse ulozila:)Mam velikou radost,díky Vám,jste zlatá:)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - došlo ke změně adresy stránky, na kterou je ten odkaz. To, ale víte. Toto se stane např. i u produktů e-shopů, kde se to mění poměrně často. Zkuste vypozorovat, zda je to problém všech odkazů nebo jen určitých (specifických - např. e-shop). Zdravím!

hodnocení

Jinak,samozřejmě děkuji všem*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]