Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač zlobí, má jít k reklamaci?

Od: ria* odpovědí: 19 změna:

Přeji dobrý den,

ráda bych se zeptala, mám necelý půl rok nový nový ASUS K55V, Windows 8, v poslední době začal zlobit, poměrně často se sám restartuje, objevuje se modrá obrazovka s chybovými hláškami např:

Kernel_serurity_check_ failure

Kernel_data_inpage_error

Memory_Management

Bad Pool Header

Při různých situacích, obvzlášť, když hrabe něco z paměti, se zaseká, pak v něm "jakoby přecvakne" a jede zase vpohodě.. Nachvíli..

Otázka tedy zní, jestli je ještě možné tento problém vyřešit a počítač vyléčit "z venčí" nebo už je to hardwarový problém a notebook raději odnést k reklamaci?

Předem moc děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

522xboy*
hodnocení

2x

necekej na nic a reklamuj! bud rada ze mas pocitac jeste s dvouletou zarukou. od pristiho roku bude jen jeden rok zarucni doba.

muj kamarad si koupil nadupanej notas a za par mesicu mel v tahu obrazovku. proste se obcas stane ze koupi clovek smecko...

kangaroo*
hodnocení

2x

Možná nějaký error RAMek. Máš to v záruce, tak to reklamuj, ale zálohuj si svoje data a nebo nejlépe si vyndej disk a dej to reklamovat na servis bez disku ať to proklepnou, ale možná by stačilo si v okolí sehnat známého či nějakého studenta a ten by zkusil jen přeinstalovat Windows (po 6 měsících) a problém tím může vyřešit pak v opačném případě počítač reklamovat.

ria*
hodnocení

Windowsi jsem nejdřív obnovovala, pak i přeinstalovávala, bohužel nepomohlo. Vyndat disk asi nezvládnu :D.. V pondělí půjde tedy na reklamaci, mám jim tam přidat seznam chybovch hlášek, nebo si kluci najdou problém sami? : ).. A poslední otázka, na jak dlouho taková reklamace je? Jestli máte nějakou přestavu? : )

Děkuji!

ben®

Dobrý den, pokud tam není nějaká zaslepující nálepka, tak můžete ještě zkusit NTB odpojit od proudu, vyndat baterii a po chvilce zase vložit. Tato "maličkost" občas vyřeší problém. Jinak, ale souhlasím s reklamací. Ta délka reklamace může být trochu závislá na tom, že jsou dovolené.

Zdravím!

doplněno 17.08.13 13:00:

k2 - zákony jsou moc fajn věc, ale praxe může být jiná. Já bych se soudit nešel - pokud to nebude trvat věčnost.

k2

délka reklamace může být trochu závislá na tom, že jsou dovolené

Nebude spis zavisla na tom, co rika zakon?

dericcaster*

Jak píše k2. Reklamace musí být vyřízena do 30 dnů - to jest rozhodnutí o reklamaci, ale i případná oprava. Poté máte právo na výměnu věci, či odstoupení od kupní smlouvy. Jinak ty chybové hlášky k tomu klidně přiložte, Možná budou technikovi k ničemu, ale nic tim nezkazíte. A disk bych nevyndával, podle mě by to mohlo být považováno za porušení záručních podmínek.

emilka12*

Já měla malej Asus a reklamace trvala sedum měsícu.Dávala jsem ho na reklamaci pětkrát,z toho dvakrát reklamaci neuznali.Až jsem zavolala na opravnu a řekla jim svoje tak mě vrátili peníze.TedˇmámAcer a jsem spookoojenáá.

ria*
hodnocení

Tak toho se právě bojím :) - odkud jste měla počítač? Já mám z Alzy, tak doufám, že si zakládají na svém dobrém jméně a nebudou dělat problémy. :)..

jh11

Z uvedeného jednoznačně nevyplývá,

že by mělo jít o chybu hardware.

Nebyl proveden test paměti počítače ani scan harddisku,

který by chybu hardware potvrdil.

Test paměti u win7

Jak zjistím, že má počítač problémy s pamětí?

windows.microsoft.com/...

Scan hardisku se povoluje ve vlastnostech disku.

Můj názor ale je že se jedná buď o vir,

nebo chybné zabezpečení internetu.

Před reklamací bych provedl čistou instalaci windows,

někým co ví co dělá

Nastavení antiviru a firewallu

použití prohlížeče Firefox, nebo starší verze opery pro prohlížení internetu

Nainstalování posledních verzí Flash playeru a Java runtime

pro prohlížení internetu

jh11

chip.cz/...

Externí program na kontrolu paměti

instaluj.cz/...

tento program je nejdříve v iso souboru nastudovat na google

jh11

V servisu budou dělat to samé jen jim to bude trvat měsíc.

Neoprávněnou reklamaci můžou požadovat k úhradě.

Budete li si jistí závadou paměti, harddisku

můžete kontaktovat značkovou opravnu Asus v Ostravě pro urychlení reklamace

viz google

ria*
hodnocení

Začala jsem "Diagnostikovat problémy paměti" ale odešla jsem od počítače, test se dokončil, ale nevím kde teď hledat výsledky, nebo pokud je vše vpořádku, žádné výsledky nejsou?

Díky! : )

doplněno 17.08.13 17:21:

hm..tak by mi to prý mělo vyplivnout alespon hlášku, že je vše ok.. zkusím znovu..

doplněno 17.08.13 18:05:

Tak test skutečně projel bez chyby, ale při restartu se ještě před přihlašovací obrazovkou objevila "modrá smrt" s hláškou memory_management.. ale to se děje často, tak jednou za tři spuštění...

Po tom bootování trvalo asi 20 minut*ee*

jh11

Skutečné prověření paměti by bylo lepší programem memtest86 ale je ve formátu iso

Po instalaci by tento program měl běžet co nejdéle např. nechat kontrolu celou noc

aby byla jistota že paměti jsou stabilní

ale já bych přeinstaloval windows na čistý disk aby se tam nic ze starých nedostalo to myslím by bylo nejrychlejší také formátování disku bych dal pomalé aby se prověřil disk

ria*
hodnocení

Daemona mám, tak by to nebyl problém, spíš asi nevyčistím počítač tak jak Vy říkáte. :/.. Notebook zlobil hned po 1. nainstalování win8, ale teď už je to neúnosné :(. Předtím tam jiný OS nebyl...

děkuji

ben®

Dobrý den, zkoušela jste nastavit BIOS jako výchozí (default)? Tedy hned po zapnutí NTB silně a opakovaně mačkat klávesu F2 nebo DEL (tyto jsou asi nejčastější). Potom na poslední záložce volba toho výchozího BIOSu a Save a Exit. Jinak, ten OS WIN-8 je asi 64bit (s tím je dost problémů).

Zdravím!

jh11

Dlouhé nabíhání počítače

přes nouzový režim (při startu F8)

msconfig a vyčistit složku po spuštění, aby se nespouštěly žádné nezbytně nutné programy

jh11

Instalaci máta na DVD nebo na disku?

Máte zazálohované důležité soubory?

jh11

Neznám instalaci Win8, ale při instalaci to dříve vždy nabízelo opravu instalace anebo novou instalaci s formátováním disku

a navíc to formátování disku buď rychlé nebo pomalejší s kontrolou disku.

Tu kontrolu by to chtělo provést.

Také ještě mně napadla kontrola biosu a jeho reset který je možný kancelářskou sponkou při otočení notebooku zespoda by měla být dirka ke tlačítku.

Po instalaci win8 je potřeba překontrolovat zda se nainstalovaly ovladače všech zařízení

ria*
hodnocení

Mno tak v sobotu jsem odinstalovala co se dalo - a zdá se mi, že největší problémy mohla děla Mozilla - od té doby počítač ještě nespadnul, ani se nezasekal.. Je to vůbec možné? Že by firefox takhle zlobil? to se mi moc nezdá... :) Děkuji..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]