Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nestartuje dokud nestisknu klávesu

Od: kadlik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Když NB zapnu, obrazovka zůstává černá. Takto to zůstane, dokud nezmáčknu libovolnou klávesu. Pak začne normálně najíždět.

Nevíte někdo co to je a jak to zrušit?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto se stalo náhle nebo po nějakém zásahu do OS nebo BIOSu u NTB? Jaký máte OS a nezkoušel jste např. nějaký OS Linux (jako dualboot)? Do BIOSu se dostanete a zkoušel jste tam něco nastavit? Případně zkusit nastavit BIOS výchozí. Někdy pomůže i vyndat baterku NTB a po chvilce ji opět vložit. A na té černé obrazovce není žádná zpráva? Zdravím!

doplněno 17.08.13 08:46:

Rozumím. Zdá se, že nejste nováček přes PC, tak si snad poradíte. Reset BIOSu bude "uvnitř" NTB a BIOS výchozí (default) by se měl nastavit na poslední záložce v tom BIOSu. Tak hodně zdaru.

kadlik*
hodnocení

Dobrý den

NB jsem koupil jako funkční na Aukru, pak jsem display použil na testování na jiném PC Poté jsem display vrátil a PC odložil. To už jsou možná 3 mesice. Včera jsem ho vyhrabal a našel... pak jsem nechtene máčkl na klávesnici a zjistil jsem tutu "závadu" a jak se projevuje. Do Biosu jsem se dívla ale spis jsem hledal nějakou hlášku jakoze čekat na potvrzeni nebo zapnout až po stisku klávesy...

Nedokážu tedy říct, jestli se to stalo náhle, nebo je to přetrvávající trend. Nainstaloval jsem tam Win 7 starter, ale nic se nezměnilo...pořád čeka na zmáčknutí klavesnice...

Na černé obrazovce není nic

Linux nemám a nezkoušel jsem, ale nemyslim, že by to bylo systemem, když se vada projevovala i bez HDD

Asi vyndám tu baterii a pak zkusim výchozí nastavení biosu (pokud ho najdu, včera jsem ho tam nevidel) Případně mě ted napadlo, jestli nenajdu reset tlačítko bios. Vím, že ASUS A6000 ho měl a totok je Asus A3...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]