Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak do BIOSU

Od: garry odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jak se mám dostat do biosu u Notebooku ASUS X61Z.Když dám F2,tak se mi objeví hláška ENTER CURRENT PASWORD a nikdy jsem žádné heslo nezadával.Nevíte někdo jak z toho ven?Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Asi nezbude, než vymazal CMOS - rozebrat notes a buďto na ´pár´ sekund přehodit jumper a nebo odpojit baterku, která ji napájí (samozřejmě odpojit i běžnou baterii notesu). Pokud si na rozebrání notesu netroufáš, nezbude, než se obrátit na servis (stejnětak, pokud je notes ještě v záruce).

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, když naskočí ta hláška, tak ji zkuste jenom odklepnout klávesou ENTER. Pokud tam žádné heslo není, tak by to třeba pomohlo. Ještě se podívejte do manuálu k NTB, zda nebylo heslo nastaveno výrobcem. Zdravím!

doplněno 15.08.13 15:57:

praivo - no, to je asi pravda, ale kdo tam to heslo zadal? Tazatel neuvedl, zda něco udělal nebo z toho jen "utekl".

praivo*

Bene, pokud by tam žádné heslo nebylo, tak by tam nebylo ani okénko ho požadující.

dzordz*
hodnocení

0x

Můžete zkusit některé z univerzálních (backdoor) hesel do biosu, hledejte podle jeho názvu/loga. Jsou jich desítky, třeba bude některé fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak se dostat do biosu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]