Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turbo pascal na Windows 7

Od: dary* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak bych mohl rozjet pascal pod win7? DosBox nepomůže, tam to hrozně padá. Chtěl bych dopsat jeden starej prográmek.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám normálně přes kompatibilní mod Win XP nainstalované Delphi 7. Sice to psalo, že je to špatně nainstalované a pravděpodobně to nebude správně fungovat, ale šlape to bez problémů. A co vím tak u nás ve škole je to nainstalované dokonce i na Win 8.

doplněno 07.10.13 18:02:

Jinak jsem zkoušel používat i Lazarus, který je výše zmíněn a ten je na Win 7 stavěný.

dary*
hodnocení

Tjóó, stáhnul jsem si ten Lazarus a pochybuju že to v tom rozjedu, Je to trochu na mě složitý, Jak v tom mám rozjed grafickej prográmek se souborem egavga.bgi s rozlišením 640x480? :)

luke237
Nepomohlo by precist si nejake navody?
dary*
hodnocení

kódy zapisovaní a jak se to programuje to všechno znám, ale nemůžu to rozjet v tom lazarusu

doplněno 08.10.13 07:01:

nebere to utilitu crtp2.tpu...

doplněno 08.10.13 07:22:

proč mi to nejde viz obrázek

Turbo pascal na Windows 7

luke237
hodnocení

0x

Na Googlu je nekolik navodu, jak to rozjet.

Moznosti:

1. DosBox
  2. Windows XP Mode
  3. Free Pascal (treba i vcetne Lazarus IDE)

Já to delal tak, ze jsem si do virtual pc nainstaloval win98 a v nem pascal pouštěl přímo :)
doplněno 10.10.13 18:26:

Luke - já vím co je XP mode, já se jen podělil o způsob, jakým jsem to dělal já :) už jen proto, že moje deska HW Virtualizaci nepodporovala.

luke237
Windows XP Mode je VirtualPC s predinstalovanyma XP. *smich* Turbo Pascal by mel udajne dobre slapat na vsem az do prave tech XP. Prestalo to pry fungovat az s W7.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]