Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost renderování

Od: alexandr147* odpovědí: 7 změna:

Zdravím ... mám jednoduchý dotaz ... mám 2 pc a chci renderovat v aplikaci keyshot 4 velmi složitou a detailně propracovanou animaci do videa ... který pc vybrat? stručně popsáno jeden má velkou ram a silný procesor ale grafika je slabší ( novější ale je to ntb takže slabší ) a potom můj pc který má ještě vistu, slabý procesor ale grafická karta je tam tak ekxluzivní ( i když starší ale i přesto ) že ten ntb stčí do kapsy ... tak se chci zeptat který je vhodnější? nepište mi at vám napíšu parametry já tomu rozumím jen nerozumím procesu renderování z 3D modelu do videa takže mi prosím napište jen který nebo že je to jedno ... Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

2x

Já bych zkusil ten s lepší grafikou ... ale ideálně si pusť rendrování na obou a uvidíš, na kterém ti to poběží rychleji ;) ... ten pomalejší render bych pak vypnul ;)

alexandr147*
hodnocení

ok díky ... taky mě to napadlo a asi to bude nejlepší

hodnocení

1x

Konkretne Keyshot vyuziva pro renderovani CPU. Takze pouzit PC s vykonejsim CPU.

Pro dalsi zvyseni vypocetniho vykonu pak jedine navic zjistit, zda by se nedal vykomn zvysit i o paralelni pouziti GPU, ale Keyshot tuto moznost asi ani nenabizi.

vubo
hodnocení

0x
no v podstatě potřebuješ hrubý výkon.
program bude renderovat pomocí procesoru, pokud tvá karta a program podporují technologii cuda, physx, tak se dá využít i gpu- toliko obecně.

pegask
hodnocení

0x

Data, ktore rendrujes sa musia nacitat z harddisku, nasledne ulozit a tak dokola.
Ked mas pomalu zbernicu, alebo pomaly harddisk, tak aj silny CPU alebo grafika musi cakat.
Idealne je mat dva fyzicke harddisky (jeden rozdeleny nepomoze), z jedneho citat, na druhy ukladat.
Notebook moze mat 5400 otackovy HDD, ktory moze rendering brzdit.

dzordz*

Nemyslím si, že by to z disku moc něco načítalo, jestli vůbec něco.

Při těch běžných rychlostech renderování bude jakékoli datové médium s přehledem stíhat. Aby se z tohodle stal bottleneck, to by muselo renderovat aspoň 4x rychlejš než realtime a to myslím fakt nehrozí.

Jestli to umí počítat na grafice (jak se tu zmiňovala cuda), tak na počítači s lepší grafikou, a jestli ne (jako že se zmiňovalo, že tenhle program ne), tak na počítači s lepším procesorem. Pokud tam je aspoň průměrná ram, na ničem dalším než CPU už nezáleží.

alexandr147*
hodnocení

není možné ... souhlasím se vším co sem píšete :D to se na poradte.cz nestavá ... každopádně máte pravdu oba moje mají jen 5400ot/min takže zkusím pevný pc ... i když ten má procesor nějak intel chudák pentium ale zkusím to ... ta grafická karta je tam opravdu nadčasová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]