Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook pro Autocad

Od: votroubek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jaký notebook se hodí na autocad (modelovaní ve 3d) a také na občasné hraní her? Cena max. do 20 000,- Kč.

Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Jakýkoliv s grafickou kartou nad 256 mb :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Uvědomte si spíš - budu ho přenášet nebo bude jen na stole? Z toho vyplývá váha, velikost, výdrž baterie

aaaaaa*
hodnocení

0x
a co vyjít z požadavků sw? Min a něco přidat neb na min konfiguraci jak známo tak programy lze spustit, ale ne už moc pracovat.

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, nejde o výkon procesoru. Autocad vlastně většinu času stojí a procesor nezatěžuje. Jde hlavně o velikost obrazu. Nedokážu si představit práci s ACADem na patnáctipalcovém monitoru.

Radím co největší dosplej. 17 palců je minimum.

hodnocení

0x

Já mám doma stolní PC, kupoval jsem ho v r.2007 nové za 23000,- kč. Mám v něm Autocad a až si budu kupovat nové PC určitě pod 25000,- nepůjdu. Chce to hlavně výkonný, protože se to projeví na rychlosti programu. Monitor mám 19" a je to minimum, pod který bych nikdy nešel. U nás v práci mají konstruktéři monitory 2 vedle sebe a jsou 23" velikostí. Nejsem odborník přes PC, ale vím jedno, čím výkonnější, tím lepší. Na pomalém PC se bude Autocad sekat, to mi věř. Hodně zdaru při výběru!

votroubek
Takže nejlepší je asi herní notebook. Vybíral bych něco s Core i5,i7 - nejlépe čtyřjádro, 8 a více Gb RAM, displej s full hd v 15,6" nebo 17,3" verzi s pořádnou herní grafikou, widows 8 a k tomu dokoupit pořádný monitor - kolem 24" s full hd rozlišením. Asi takhle výkony počítač by stačil? Např. Lenovo ideapad y500 s dvojitou grafickou kartou - to by sko, ne?
votroubek
hodnocení

Bude stačit tento notebook:

alza.cz/...

nebo je lepší tento:

alza.cz/...

nebo:

alza.cz/...

Děkuji moc.

zajixxx*

CAD musí šlapat snad na všem... pohlídat jen velikost displaye...:)

votroubek
hodnocení

Zdravim, bude autocad fungovat i na Intel hd graphics 4000, příp. 4400? A na nvidii gt 740 m, intel core i3 a 4 gb ram to bude fungovat bez problémů? Děkuji.

AutoCad slape na cemkoliv. Neni to narocny graficky program.

Chybejici vykon se projevi max pri nejakem renderovani a v delce nabehnuti programu. Jinak pri bezne praci nepoznas vyznamny rozdil mezi pracovni stanici a (dnesnim) notebookem za 10 tisic.

Zaklad je dostatecne velky display. Kdyz si das na kazdou stranu nejaky toolbar, aby te zbyla alespon nejaka kreslici plocha.

Na ACad 2014 je doporucena min. konfigurace P4, 2GB RAM a 128MB VRAM 1024x768.

To dnes prakticky prekonava temer jakkoliv stroj.

tomasvotruba
hodnocení

0x

zdravim, rozjedu autocad na notebooku s grafikou Intel HD Graphics 4000, příp.4400, nebo to chce dedikovanou grafiku. A postačí procesor Core i3 nebo je lepší i5? Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]