Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypálení Windows

Od: kenseiarrs* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Předem se omlouvám, že píšu téma, které se tu určitě řešilo už 10000x, ale pokaždé byla odpověd ,,stáhni se program xxx (nejčastěji Nero) a vypal to jako obraz disku. Takže asi už jste si domysleli, že bych si chtěl dát na DVD Windows 7, ale už jsem to zkoušel mnohokrát a při startu pc se mi nic neobjeví (boot cd mám v biosu nastaven správně). Zkoušel jsem to i přes to Nero, ale taky to nejde. DVD to určitě nebude, ani mou cd-romkou, protože se mi to dvd normálně načte a jde na něj vypalovat. Tak bych Vás chtěl požádat o uplně podrobný návod, jak to udělat, co stáhnout apod. Nejlepši by byl nějaký video návod z youtube (já nic nenašel). Byl bych moc vděčný tomu, kdo by mi opravdu pomohl. A ještě se omlouvám, že asi píšu strašně divně, ale už jsem 28hodin nespal, tak mi to vůbec nemyslí.. Snad to chápete

doplněno 12.08.13 19:06:

Doplnil bych, že ten kód na aktivaci mám

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

swenhakon*
hodnocení

1x

Zálohovat data> stáhnout gparted live cd> vypálit> spustit live cd> odstranit původní oddíly> vytvořit nový oddíl> restartovat z instalačního disku s windows> nainstalovat windows.

bonie*
hodnocení

0x

a nemáte to na tom dvd ve složce? např W7 instal... či tak něco?

doplněno 12.08.13 19:22:

jo, četla jsem blbě :D

doplněno 12.08.13 19:24:

a jen pro pořádek, z toho isa chcte bootovat?

doplněno 12.08.13 19:26:

... tedy už se asi fakt ptám blbě ale je to vypálené jako bootovací, protože obyč iso nestačí

doplněno 12.08.13 19:43:

jestli to máte vypálené jako obyč iso, tak to nepůjde - pohledejte na netu, nejste první,návod jak to napravit najdete

nevím.. pokud to není napsané na ní,tak by to mělo být v programu na vypalování- jakou rychlostí

nebo si napište její typ do vyhledávače

doplněno 12.08.13 19:57:

tak to napíšu jinak, kdyby to byl originální win, tak by s tím problém být neměl

třeba tady... omlouvám se, ale dělám večeři

forum.zive.cz/...

kenseiarrs*
hodnocení

nene, vypálil jsem ten .iso soubor

doplněno 12.08.13 19:25:

ano

doplněno 12.08.13 19:30:

Tak já na to kliknul pravým a vypálil to jako obraz disku (teda myslím).. A ještě se zaptám, sice to je trošku mimo, ale jestli nevíte, jak zjistím jakou rychlostí pracuje moje cd-rom (8x,16x..)

doplněno 12.08.13 19:46:

Na netu jsem to hledal, ale všude píší, ať si stáhnu program a dám vypálit jako obraz disku (image burn apod.) A nikde jsem nenašel přesný a jednoduchý návod..

doplněno 12.08.13 20:03:

Děkuji. Z toho všeho jsem pochopil, že mám udělat toto ,,Prava mys na tom ISO souboru a volba Vypalit bitovou kopii disku".. Tak snad to půjde, potom dám vědět, jak to dopadlo

praivo*

Vypálit OBRAZ disku, ne bitovou kopii! Žádné extra ISO nepotřebuješ, možnost bootování je dána obsahem toho archivu. Jakou verzi Windows chceš?

doplněno 12.08.13 21:16:

Jestli to děláš dobře, to zjistíš jednoduše: Stáhni si nějaké ověřené ISO (třeba tohle - linuxová distribuce Kubuntu 13.04, 100% funkční), vypak tak, jak jsi vypaloval Windows, a zkus z toho nabootovat.

doplněno 12.08.13 21:20:

Teď jsem si to přečetl znovu, tak se omlouvám, některé programy říkají obrazu disku "bitová kopie", takže to máš správně.

doplněno 12.08.13 21:21:

Pak ale nechápu, jaký je pro Nero rozdíl mezi obrazem a bitovou kopií.

kenseiarrs*
hodnocení

Však vypálit obraz disku jsem dával a nešlo to. No, nejlepší by byla zkušební verze Win8, protože ta mi šla nejrychleji, ale na Win7 HP mám zase ten aktivační kód.. Oboje mám už ale stáhlý

doplněno 12.08.13 21:23:

Já jsem právě teď na Ubuntu (mám i druhý notebook s windows xp) a to mi šlo normálně přes dvd i přes flashku nabootovat..

praivo*

Takže na jednom počítači z toho vypáleného disku nabootovat jde a na druhém ne?

jh11
hodnocení

0x

Prohlédni si co jsi vypálil

jestli je tam pouze jeden soubor .iso tak je to špatně.

V Biosu nastav jako první boot z CD/DVD a ostatní možnosti zakaž.

Po instalaci nastav zpět jako první bootování z HD

kenseiarrs*
hodnocení

Tak já jsem z toho jelen.. Kamarád mi ještě večer půjčil originální cd, co dostal k repasovanému počítači, ale ukázalo se mi toto (obrázek), takže už je mi asi jasný, proč mi to nešlo. Za všechno může to Ubuntu.

Vypálení Windows
Vypálení Windows #2

bonie*
hodnocení

0x

jsem někde psala, že ubuntu nepřehrajete! jak můžete chtít windows přes něco nahrát *bzum*

zformátovat disk...

doplněno 13.08.13 10:25:

a vytvořit nové oddíly

kenseiarrs*
hodnocení

Jenže to já neumím.. Potřebuju nějaký podrobný návod, jak to všechno udělat

hop®

Na obrazovce z prvního obrázku oba oddíly odstraňte a vytvořte znovu, po formátování bude instalace pokračovat...

kenseiarrs*
hodnocení

To jsem právě už zkoušel, ale nejde to.. Když zmáčknu D, tak se nic neděje ..

hop®

Máte nabootováno z CD? Oddíly je někdy třeba odstraňovat od toho posledního...

bonie*
hodnocení

0x

A proč se pouštíte do takových věcí, když to neumíte? Instalace win přes win nemusí po každé vyjít, nehledě na to, že to není správně.

Obávám se,že v tomhle případě vám není pomoci, nejlepší rada pro vás - najděte někoho kdo tomu rozumí.

Udělat formát disku není nic těžkého, pokud umíte pracovat s příkazovým řádkem, je to podobné. Jenže já nejsem schopná, krok za krokem, laikovi popsat, co dělat a kdybych byla, když on udělá chybu, tak já s enedopátrám v čem. Jo, mám tu výhodu, že mně odchovalo Atari, tam co jsem nenapsala, to jsem neměla... Dneska jsou to samý wokna a na co není ikona, pokud možno na ploše, to dotyčný neumí :( Tak ono stačí jen když přestane fungovat myš :(

Nic proti vám, jen jsem pšoukla :( a hrdá na to nejsem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]