Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes jsem si nainstaloval Ubuntu na svůj skoro rozbity notebook a chtěl bych nainstalovat Windows. Na jejich obchodu jsem stáhl nějaký program, který otevírá ISO (něco jako daemon tools) a ještě Q4wine, který otevírá .exe soubory. Jenže problém nastal v tom, že při instalaci vyskočí chybová hláška viz obrázky. Instalační CD nemám, takže musím stáhnout (štítek s tím kodem mám zespodu notebooku). Nevěděl by prosím někdo, co s tím dělat? Já bych si Ubuntu klidně nechal, ale nejede mi tu skoro žádná hra (vyžaduje framework). Děkuji za každou pomoc a pište jen ti, kteří mi dokážete poradit, ne že mi tu budete psát, ať si seženu cd s windows..
doplněno 11.08.13 21:23:Tak bohužel mi sem nejdou fotky dát
doplněno 11.08.13 21:32:Tak první fotka je z Win 7 HP (Win 8 Ent 64bit) 64bit a druhá z 32bit..
Samozřejmě že to nejde, jak už jsem psal v předchozím příspěvku, z virtuální mechaniky WIN nenainstalujete. Když nechcete vypálit instalační DVD, je tu druhá možnost, a to tvorba instalačního flash disku (minimum je 4GB). Tu je návod (anglický) webupd8.org/...
Já už ale několikrát instaloval Windowsy takto.. Sice to bylo na Windowsech, ale i tak.. No zkusím zítra zajít pro DVD na vypálení.. Tak děkuju za pomoc
To je ten hlavní rozdíl - že jste měl HDD naformátován pro Windows. Teď jej však máte naformátován pro Linux. Proto Vám instalační program "vyhazuje" hlášku, že nemůže vytvořit potřebnou instalační složku.
Hlášky se zbavíte pouze tím, že nabootujete z instalačního média a při instalaci naformátujete HDD.
tohle je už druhý dotaz na stejné téma od vás.
Takže já bych si stáhla instalačku, udělala format c: a nainstalovala
nějak nechápu, proč vám nemá nikdo psát, že si máte sehnat instalačku Vy jí máte v pc a nevypálil jste si zálohu, tak jak to chcete udělat?
Každý výrobce má trochu odlišná pravidla, někdo má disk rozdělený a na menším je instalačka u jiného je skrytá. Další má zas třeba k tomuhle přístup v biosu, to opravdu nelze večer při měsíčku sednout a věštit, co vy máte dělat
Já mám třeba k instalačce přístup přes bios, nastavím si bootování z požadovaného disku a je to. rozjede se sama. Ale pro jistotu jí mám staženou i na flash a na externáku, protože nemám dvd mechaniku a nikdy nevím...
Moc ráda bych vám poradila, bohužel netuším, co vy máte před sebou a co vše jste už udělal, třeba se chytnete někde z toho, co jsem psala. Ale po podělané instalaci... bych formátovala, linux "nepřehrajete"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.