Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux - Instalace Windows

Od: kenseiarrs* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Můj počítač se neskutečně zpomalil, tak jsem se rozhodl přeinstalovat Windowsy. Jenže instalace se pokazila a počítač byl nepoužitelný, tak jsem si na flashku dal Ubuntu, abych si mohl Windows stáhnout (ten kod mám nalepený na počítači). Problém ale nastal v tom, že nejde stáhnout daemon tools, přes který jsem chtěl instalačku windows spustit. Já teď nevím, co mám dělat, protože na Linuxu mi nic nefunguje. Tak bych se Vás chtěl zeptat, jak mám přímo z počítače nainstalovat ty windowsy (bez cd). Děkuji za každou pomoc!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Zkusil bych vytvořit bootovací flashdisk s instalací windows a instalovat wokna z něj...

doplněno 11.08.13 13:17:

Zkuste tedy ještě pohledat instalaci virtuální mechaniky, něco o tom je zde nebo tady...

kenseiarrs*
hodnocení

Já bych spíš potřeboval nějaký program podobný daemon tools, který by jel na Ubuntu.. Přes tu flashku to teď nepůjde, protože mám půjčenou s 2gb a to by se tam nevešlo.. Zkusím napsat na tu jejich podporu.. Děkuju za odpověď

bender*
hodnocení

0x

na virtualni mechaniky je dobrej AcetonelISO linux.softpedia.com/...

dzordz*
hodnocení

0x

To by mě teda nenapadlo, že by to mohlo takhle fungovat :) Si myslím, že z toho mountnutého dvd pod linuxem nic nespustíte.

Nejlépe to vypálit, případně teda zkusit vytvořit bootovací flashku.

hodnocení

0x

Z virtuální mechaniky windows nenainstalujete!

Takže vypálit image na DVD nebo dostat na bootovací flashku.

doplněno 11.08.13 13:57:

a dzordz byl o pár vteřin rychlejší *smich*

bender*
hodnocení

0x

mne nejak neni jasny co vlastne chcete, chcete nainstalovat windows nebo program na mountovani virtualnich disku v ubuntu?

a pokud mate problemy s ubuntu, rad vam pomuzu se vsim, staci par prikazu a pujde tam vsechno...

doplněno 11.08.13 14:00:

jinak windows urcite z ubuntu nenaistalujete, to je fakt.

mowla*
hodnocení

0x

Tady máš vcelku slušně popsané, jak udělat ´instalační flashku´ včetně odkazů na softík, který je k tomu potřeba. Bohatě ti bude stačit ta 2 GB flashka, jen musíš zrušit ten Libnux. ;)

kenseiarrs*
hodnocení

Děkuji všem za rady :) Já už si na Ubuntu docela zvykl za tu chvilku. A jede mi rychleji, než Windows. Ale stejně si to přeinstaluju.. Stačilo jen stáhnout jeden program na tom jejich obchodu (něco jak store na win8) a už mi jde spustit ISO :) Ještě jednou díky

bender*

kasli na windows, zkus jeste vydrzet chvili na linuxu (je fuk jestli ubuntu ci neco jinyho) a uvidis, ze se ti to bude libit jeste vic. Nebo muzes mit na PC oba dva systemy a pokud by ti chybelo hrani Win her, tak se muzes kdykoliv prepnout. Ale fakt je ten, ze s distribucemi linuxu je komp sviznejsi. Na linux akorat clovek nesmi byt linej obcas neco pohledat, nastavit. Ja vetsinou pouzivam prikazovej radek + google kdyz nevim a vzdy se da vse vyresit :) Nevyhoda linuxu je, ze neni pro vsechny

doplněno 11.08.13 14:43:

...coz je zaroven i jeho vyhoda

kenseiarrs*
hodnocení

Právě jsem si teď stáhl Q9wine nebo jak se to jmenuje a už mi jdou spouštět hry :) Teda zatím jsem to zkusil jen na Metin, 4story a Gothic, ale já stejně nic jinýho nehraju :)

doplněno 11.08.13 15:26:

Tak jsem objevil další problém. Stáhnul jsem si privátní server na metin a chce to po mě framework.. Co teď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]