Nejste přihlášen/a.
Potrebuju poradit. mam picitac,ktery byl primarne na internet a nekupoval jsem si velky HDD,ale dal tam 60GB SSD disk posledni rok zjistuju,ze vsechny aplikace maji takove velikosti,ze to byla chyba,ale v te dobe sem nemohl jinak uz tak stal ten disk 3 tis a a vetsi nebo jeste druhy HDD neprichazel v uvahu. Mel sem bloknute strasne dlouho aktualizace systemu,protoze se mi zdalo,ze me to zpomaluje. ale ted sem mel nejaky problemy,ze kolabovali ovladace grafuiky aj tak si rikam zkusim aktualizace sytemu treba se neco vyresi. tyden v ksue se porad aktualizuje a ja mam vzdycky nechane volne misto max 2-4 GB . a uz 3x sem zjistil,ze mam volne asi 200 MB,takze ty podelane aktualizace mi sebrali tezce nad 10 GB mista. je todle normalni? v minulych dobach to teda nedelalo vim,ze nejaka aplikace treba hodila 20 max 100 MB,ale jinak se to prepisovalo a ne sakra zabiralo tisice MB. Otazna zni jde to nejak redukovat? nejakym cisticem promazat? nebo celej system znova a hned nazacatku zablokovat aktualizace? kupovat novy HDD fakt nebudu
můj názor... Nová instalace,stáhnout SP a nainstalovat, aktualizovat a nezakazovat - bylo docela dost aktualizací, které měly své aktualizace na aktualizace
pak udělat obraz disku a nainstalovat ostatní věci
doplněno 11.08.13 12:59: Tak ano 60 je fakt málo ale 60 GB w7 fakt nemají
mám v pc jednu instalaci 2 roky, nijak to nešetřím a ani tenhle komp moc nedráždím ccleanerem a podobným , opravdu mám nainstalováno kde co a i tak mají W7 30 - 35 GB
Tak to si muzu zrova koupit druhej HDD,protoze to proste nejde aby system mel 30 GB realne ma ten disk nejakych 54 Gm timpadem staci par aplikaci a jedna hra asem na nule a uz to kolabuje.
Windows 7 jsem nainstaloval 16.5.2011, mám všechny aktualizace (kromě jedné) i Service Pack 1, ale %Windows% má i tak 18 GB.
U tebe to tipuji spíše na pagefile.sys (stránkovecí soubor) a hiberfil.sys (ukládání dat pro účely hibernace OS) - zkontroluj si jejich velikost
*stránkovací
doplněno 11.08.13 17:26:Čistím většinou CCleanerem, jen občas použiji SlimCleaner (má zabudovaný trochu vylepšený HijackThis).
Něco možná najdete ve vyčištění disku, jinak ty stažené a nainstalované aktualizace jednak zanechávají stažená instalační data, a navíc ještě vytvářejí nějaké zálohy. Nevím, jestli tohle už CCleaner taky zahrnuje.
doplněno 11.08.13 14:09:Je to ve WindowsWinsxs, u mě aktuálně po roce a půl má Windows 32GB, z toho 13 tady. Ale opravdu to bude chtít nějaký rozumný nástroj, všechno to vzít a ručně zahodit by nebylo nejlepší, budoucí aktualizace by to nemusely rozchodit.
doplněno 11.08.13 14:10:/ Windows / Winsxs
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.