Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CRT zdeformovaný obraz

Od: jaromir83* odpovědí: 12 změna:

na starém monitoru se mi obraz nezobrazuje pořádně do stran, vpravo i vlevo mám černé pruhy, HW tlačítka Pinctuation ani Horizontal Size už to nesačí vyrovnávat, dá se to nějak sofwarově řešit? v ovladači grafiky taky nic, dík

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je možné, že v monitoru odešla nějaká elektronika, doporučuju koupit nějaký levnější LCD monitor.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Softwarově určitě ne. Oprava připadá v úvahu pouze v případě, že máš známého, který to umí. CRT monitory jsou pro běžného uživatele už minulostí a myslím, že už je pryč i doba, kdy jsme se jich zbavovali zadarmo a nikdo je nechtěl. Když on LCD monitor stojí opravdu pár korun.

doplněno 10.08.13 20:06:

"CRT monitory jsou pro běžného uživatele už minulostí ..."

V původním dotazu není žádná zmínka o tom, že máš na monitor nějaké speciální požadavky.

jaromir83*
hodnocení

u LCD na co mám koukat když bych chtěl jezdit F1 v Monaku? odezva pod 2ms? na LCD televizi odezva ovladaní aut nebylo zdaleka tak dobrá jako na 75Hz CRT monitoru, to asi nemá nic společného LCD TV a LCD monitor?

chizuru*

CRT monitory jsou lepší než LCD. Mají lepší barvy a odezva je úplně někde jinde. Zatímco LCD mají odezvu v milisekundách, CRT v mikrosekundách. Jejich nevýhodou je jen velikost.
Pro tazatele: Není vzadu na monitoru (U kabelů) nějaký další "nastavovač"? (Nemohu si vzpomenout, jak se tomu říká normálně, prostě nějaké kolečko na nastavování obrazu)

chizuru*

Ještě bych dodala, že jeden z počítačů co jsem měla to softwarově uměl. Už si nevzpomenu v čem to bylo, ale obraz se tam dal roztahovat jak nahoru a dolu, tak doprava a doleva. To samé s posunováním. Bylo to něco na způsob NVidia Control Panel, i když něco jiného, nevzpomenu si, co tam bylo za grqafickou kartu.

jaromir83*
hodnocení

no právě, když to v NVidia Control Panelu jde posunovat nahoru dolu doprava doleva, proč by v jiném programu nešel softwarově ten obraz rozáhnout do stran?

joudic*
11.08.13 03:51

jak ktere ;)

mowla*
hodnocení

0x

Softwarově ne, ale hardwarově to - obecně, řešit lze - jde o to, že na horizontální vychylovací cívku už nejde dostatečné napájecí napětí - a tyhle obvody mají možnost ´hrubého´ seřízení. Otázkou je, zda už teď nejsou ´poťáčky´ na max.

Najdi si někde v okolí ´starého´ opraváře CRT TV.

Otázkou je, zda se to finančně - vůči ceně nového LCD, vyplatí.

joudic*
hodnocení

0x

posledni vec pred vyhozenim je sundat kryt a pokusit se to opravit potenciometry, jinak uz je cas koupit LCD (me se do toho taky zprvu nechtelo) :)

jaromir83*
hodnocení

tak přinejhorším můžu obraz smrsknout i vertikálně aby nebyl zdeformovaný

doplněno 20.09.13 09:51:

game over, jenom se z něja začmoudilo, KO

hm*

No jo, on už nejspíš odcházel, proto se nedal obraz doštelovat.

Ony ty monitory LCD dneska už nejsou tak pomalé, jak bývaly, snad si vybereš.

doplněno 22.09.13 00:18:

> gigantický 32kg ViewSonic CRT

Ježkovy voči! :)

jaromir83*
hodnocení

mám tu naštěstí náhradní gigantický 32kg ViewSonic CRT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]