Nejste přihlášen/a.
na starém monitoru se mi obraz nezobrazuje pořádně do stran, vpravo i vlevo mám černé pruhy, HW tlačítka Pinctuation ani Horizontal Size už to nesačí vyrovnávat, dá se to nějak sofwarově řešit? v ovladači grafiky taky nic, dík
Softwarově určitě ne. Oprava připadá v úvahu pouze v případě, že máš známého, který to umí. CRT monitory jsou pro běžného uživatele už minulostí a myslím, že už je pryč i doba, kdy jsme se jich zbavovali zadarmo a nikdo je nechtěl. Když on LCD monitor stojí opravdu pár korun.
doplněno 10.08.13 20:06:"CRT monitory jsou pro běžného uživatele už minulostí ..."
V původním dotazu není žádná zmínka o tom, že máš na monitor nějaké speciální požadavky.
u LCD na co mám koukat když bych chtěl jezdit F1 v Monaku? odezva pod 2ms? na LCD televizi odezva ovladaní aut nebylo zdaleka tak dobrá jako na 75Hz CRT monitoru, to asi nemá nic společného LCD TV a LCD monitor?
CRT monitory jsou lepší než LCD. Mají lepší barvy a odezva je úplně někde jinde. Zatímco LCD mají odezvu v milisekundách, CRT v mikrosekundách. Jejich nevýhodou je jen velikost.
Pro tazatele: Není vzadu na monitoru (U kabelů) nějaký další "nastavovač"? (Nemohu si vzpomenout, jak se tomu říká normálně, prostě nějaké kolečko na nastavování obrazu)
Ještě bych dodala, že jeden z počítačů co jsem měla to softwarově uměl. Už si nevzpomenu v čem to bylo, ale obraz se tam dal roztahovat jak nahoru a dolu, tak doprava a doleva. To samé s posunováním. Bylo to něco na způsob NVidia Control Panel, i když něco jiného, nevzpomenu si, co tam bylo za grqafickou kartu.
Softwarově ne, ale hardwarově to - obecně, řešit lze - jde o to, že na horizontální vychylovací cívku už nejde dostatečné napájecí napětí - a tyhle obvody mají možnost ´hrubého´ seřízení. Otázkou je, zda už teď nejsou ´poťáčky´ na max.
Najdi si někde v okolí ´starého´ opraváře CRT TV.
Otázkou je, zda se to finančně - vůči ceně nového LCD, vyplatí.
posledni vec pred vyhozenim je sundat kryt a pokusit se to opravit potenciometry, jinak uz je cas koupit LCD (me se do toho taky zprvu nechtelo)
tak přinejhorším můžu obraz smrsknout i vertikálně aby nebyl zdeformovaný
game over, jenom se z něja začmoudilo, KO
No jo, on už nejspíš odcházel, proto se nedal obraz doštelovat.
Ony ty monitory LCD dneska už nejsou tak pomalé, jak bývaly, snad si vybereš.
doplněno 22.09.13 00:18:> gigantický 32kg ViewSonic CRT
Ježkovy voči!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.