Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formátování disku - změna rozdělení disku

Od: aliante odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám problém se svým notebookem Acer Aspire 5101. Z důvodu snižujícího se výkonu mého počítače jsem se rozhodl, že zformátuji disk a přeinstaluji Windows. K formátu disku jsem se rozhodl proto, že Acer rozdělil 100GB disk, podle mě zbytečně na 2 a navíc jsou naformátované na FAT32 místo NTFS. Mám provedenou zálohu všech důležitých dat, protože jak jsem se dočetl o nezálohovaná data přijdu. Mám originální Windows uložené kdesi (mě nepřístupně) na pevném disku. Pomocí eRecovery Management jsem si udělal zálohu pro možné obnovení systému. Všude se píše, že jakmile nabootuji z DVD zobrazí se stránka, kde je možné upravovat velikost oddílů na disku a formátovat na FAT32 nebo NTFS (navíc rychle nebo pomalu). Mě se bohužel po nabootování z DVD nic takového neobjeví. Hned na první stránce se objeví eRecovery Management a zeptá se na volbu jazyka. Dále se asi hodinu kopírují soubory a pak se počítač restartuje a spustí se Windows. Zádné formátování, žádná úprava oddílu. K notebooku již žádné jiné CD s originálními Windows nebyli. Prosím, kdo máte nějaké zkušenosti s formátování disku u Aceru PORAĎTE. Děkuji. mail- lhotsky.jirka@seznam.cz

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To DVD je už nastaveno tak, aby uvedlo notebook do původního stavu. Formátování ani rozdělení disku vám tedy nenabídne. Bylo by nutno provést instalaci z originálního CD Windows. Nevím, co na nepřístupné části disku je za data, ale při novém rozdělení by mohlo dojít ke ztrátě této oblasti.
aliante
hodnocení

Děkuji za odpověď. Už jsem to ale vyřešil programem Partition Magic 8. Disk mám spojený a ve formátu NTFS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]