Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat na něco ohlédně internetu, od kamaráda dostal notebook on mi říkal že notebook má Wifinu ale nemůžu jí někde najít. Mám ještě jeden notebook a tam poznám wifinu tak že na pravé straně má takové čárky asi 5 čárek takže vím že má wifinu. Ale u toho notebooku co mi dal kamarád tak tam je pouze takový monitor a je přešrknutý červeně takže se nemůžu dostat na wifinu na tom notebooku poradili byste mi? Sice už nejsem nejmaldší moc vám děkuji. Jde mi jenom o to abych na tom notebooku měl také wifinu ten co mi dal kamarád děkuji
Poradili bychom, což o to - ale jak už napsala Bonie, bez sdělení typu notesu to nepůjde...
Jen obecně - wifi měly jako běžnou součást výbavy notesy už před více, než deseti lety, ale - wifi karta:
1. může být vypnutá (v BIOSu nebo Ovládacích panelech)
2. může nemít naistalovány ovladače pro daný OS (takže by bylo dobré i napsat, jaké Win - příp. jiný OS, jsou nainstalovány)
3. může být vadná
4. může skutečně nebýt instalována
Ad. 1 a 2 - je potřeba dané zkontrolovat a příp. nainstalovat
Ad. 3 a 4 - lze (podle typu notesu) vyměnit/přidat a nebo je také možné k počítači připojit a nainstalovat externí wifi (USB)
To že má notebook wifinu poznáte v
Ovládací panely
Správce zařízeni
Síťové adaptery
Wireles network adapter
Jestliže tam chybí
ještě není nic ztraceno nemusí mít nainstalovány ovladače.
Ale tím ještě nemáte vyhráno ještě musíte nastavit síť
tedy znát jméno wifi sítě a přístupové heslo.
U některých notebooků pro přístup do wifi sítě musíte spusti wifi konzoli
je to program který se spouští takovou modrou ikonkou vedle hodin
Tak jsem zkoušel vše mačkal jsem FN plus nějaké ty tlačítka jako f1 ,f2 atd a nic...
A tady někdo psal o nějakém drivere jak ho mám stáhnout když tam není net? Dá se to nějak udělat?
pokud jste mačkal ty funkční klávesy, tak vám to mělo něco dělat, já si přesně funkce pod jednotlivými Fn nepomatuji ale když se zmáčkne Fntlačítko + F1 měla by vyject nápověda... Jsou tam piktogramy, měla by se vám u jednoho tlačítka Fs číslem zhasnout obrazovka, dávat nahlas zvuk, případně ztišit... Postě každé to F+číslo má nějakou funkci, k jejímu zprovoznění se právě používá stisknutí tlačítka Fn + F s číslem
Pokud vám tohle nic nedělá, tak máte problém v nastavení funkčních kláves.
A s tím bych se obrátila na toho kámoše, protože bud má driver nebo je to typ ntb, kde se to zapíná v biosu.
a když vytáhnete kabel z routeru a zapojíte do pc... tak by měl net jít a můžet estahovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.