Nejste přihlášen/a.
W7 bezdrátové připojení, RAM 2GB, C-80GB ,D-500GB ,stolní PC.
Od spuštění PC,do otevření netového prohlížeče Firefox ,to trvá asi 3-4 minuty. Moc tomu nerozumím,ale zdá se mi to moc dlouho.
Děkuji za radu.
Stáhni a nainstaluj si Ccleaner (např. odsud - piriform.com/... ) a zkontroluj si, které programy se spouští po startu (zbytečné případně zakaž), promaž balast (tempy...) a zkus to znovu...
Promaž = vymaž zbytečné...
Po startu se nespouští nic - a přesto trvá strat tak dlouho? - kolik je na disku volného místa? A jak jsou nastaveny swapy?
Ccleaner mám,ale které prgramy se spouští po startu, tak to nevím, možná jenom tiskárna.
Co je to prosím promaž?
Dobrý den, promaž = smazat a odstranit vše nepotřebné. Já bych ještě zkusil defragmentaci disku C.
Zdravím!
doplněno 01.08.13 15:41:No, nejdříve to chtělo smazat to nepotřebné a až potom defragmentovat, ale uvidíte.
doplněno 01.08.13 15:44:swap = disková mezipaměť = stránkovací soubor. Zatím to raději nechte na pokoji.
nějak nemám pocit že je dobrý nápad radit LAIKOVI aby promazal nepotřebný balast
Jinak podle 2 giga a těch disků bych tipnul spíš na starší počítač. Pomalý start je pak celkem normální.
Na druhou stranu, na startu nezáleží, stačí zapnout počítač o něco dřív a ne hned si k němu sednout a nervózně čekat až konečně naběhne.
Pomalý start čtyři minuty není normální pokud to není nějaká 486tka nebo podobná fosilie.. PC základní deska a HD z roku 2006, 2 GB RAM, procesor tři roky starý. Vista. Start za 45 vteřin. Samozřejmě je otázka, nakolik komu nevadí, jestli před spuštěním systému od zapnutí stihne nakoupit, že.
Pro tazatelku-myslím, že poradna vám stejně nepomůže, jakkoli se budou rádci snažit. Nemáte někoho, kdo tomu rozumí trošku? Jinak obecně jak radí mowla, ale to je na dýl...
doplněno 01.08.13 18:49:Stránkování neboli swap je funkce, při které operační paměť odkládá podružné operační soubory na disk. Operační paměť slouží, jak již z názvu plyne, k operacím se soubory (data, programy a pod). Data a programy jsou uloženy samozřejmě na disku-jsou tam zapsány furt, i když je počítač vypnut. Jakmile zapnu nějaký program a začnu s ním pracovat (popřípadě více programů), operační paměť si bere vše potřebné z disku a pracuje s tím... No a stránkovací soubor neboli swap je funkce, při kterém operační paměť odloží jinam-na některý z uživatelem (nebo automaticky systémem) zvolených disků soubory, které zrovna při práci nepotřebuje aby uvolnila místo operacím, které jsou nutné zrovna teď..
Jestli to není 1 minuta OS a 3 minuty Firefox (ten dokáže startovat neuvěřitelně pomalu, občas na něj čekám i několik minut a to tam nemám moc doplňků a pravidelně čistím)...
doplněno 01.08.13 22:21:Přesně tak. Nevím, jestli je to nějakým doplňkem, nebo kvůli tomu, že mám nastavený aktualizační kanál "beta" (stahují se jen betaverze), ale někdy nemá problém zdržovat i několik vteřin. W7Ux86, zítra to stopnu na Ubuntu (na tom ale mám jen stabilní verze a "trochu" méně doplňků).
doplněno 01.08.13 22:21:Sakra, několik MINUT!
Firefox? Hehe. Minuta a půl od zapnutí vypnutého PC do spuštění googlu, přes autorun Catalyst, HydraVision a sidebaru se třemi gadgety.
doplněno 01.08.13 20:50:A přihlášením heslem správce ještě
doplněno 01.08.13 20:57:A ještě. Firefox několik minut. Rozumím tomu tak, že kliknu na ikonku prohlížeče a několik (tedy minimálně dvě) minut čekám na domovskou stránku nebo jak? Já jen, že znám jen IE a Gooo a to jsou řádově vteřiny. Asi tak dvě tři.
:D záleží jak moc je pc "zahltěn" pokud musí spustit 1000000 programů pak se není čemu divit. Ale tak trochu nechápu proč to vadí ... já mám pc za dost pěněz a přesto to trvá --- je zahclený ... přepokládejme že máte windows ... pokud chcete rychlý start pak si poříďte pc od apple ... je sice drahý a nesmyslný ale startování systému umí nejlíp ( jako jedinou věc nejlíp )
No to vypadá značně staře, otázka jak je stará ta instalacea v jakém stavu jsou disky. Doporučuji stáhnout Crystaldiskinfo někde ze slunečnice, je to free. Když se nainstaluje a spustí ukáže na horní části svého okna ikonky disků a bude tam napsáno dobrý nebo pozor nebo špatný. A pokud nebudou oba dobré nemá cenu se o něco pokoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.