Nejste přihlášen/a.
Mám 12 let muzejní typ tiskárny Canon S 520, oranžová kontrolka 8x za s sebou bliká, netiskne, semotamo se napíše -Páčka polohy tloušťky papíru. Žádnou páčku jsem nenašla. Jestli je mi pomoci, prosím, o návod polopaticky, jsem neználek.
Asi by bylo vhodné si koupit novou, ale problém jakou? Tisknu asi 100 listů ročně, jen černobíle. Nechci tiskárnu, kde bych musela kupovat i barvičky, které by stejně vyschly.
Má někdo pro mne užitečnou radu? Děkuji Uška
Jestli jen tisknete ČB tisk i s obrázky taky doporučuji laser tiskárnu. Moje náklady za 5let jsou laser tiskárna ještě byla v záruce 2500,-Kč + toner prášek na 5x3000str (tedy 15000stránek za 5let a cena 750,-Kč) takže za 5let jsem za tiskárnu+náplně utratil jen 3250,-Kč a snad jen za chvíli budu muset vyměnit fotoválec za 200Kč
Jinak ta tiskárna je multifunkční Samsung SCX-4300. Dnes už se ale neprodává jen její nástupci. Bral bych od Konica Minolta, Samsung, Kyocera,Xerox...
Dobrý den, já Vám neporadím s tou současnou tiskárnou. Snad jen zcela vypnout a pak zase spustit, jestli se chyba odstraní. Ale, protože už má hodně odslouženo, tak bych Vám doporučil uvažovat o nové - laserové. Podívejte se viz odkaz a ten druhý odkaz je jen jako příklad, že i cenově to již jde.
Vybrat si můžete i jinou. Zdravím!
laserova-tiskarna.cz/... tiskarny.heureka.cz/...
doplněno 01.08.13 16:16:kangaroo - mohu se zeptat, zda i toner při nepoužívání zaschne nebo jen inkoust? Děkuji.
doplněno 01.08.13 16:39:mikihans - děkuji Vám. Uvažuji o náhradě inkoustové tiskárny za laserovou a nebyl jsem si jistý.
toner nezasychá, tedy spíše nemá jak zaschnout, je sypký. Měl jsem donedávna stařičkou tiskárnu OKI s faxem, dostal jsem ji darem jako vyřazenou a 5 let s ní tiskl ještě s původním tonerem. Takže náklady na tisk se rovnaly ceně za papír a kdyby neodešla elektronika tiskárny, věřím, že by tiskla dodnes
Co tato nová za cca 2500Kč. Klidně kupte přes eshop na dobírku rozhodně ušetříte u tiskárny, ali i při dalších nákupech
A je to multifunkční tiskárna s tiskem i přes Wifi a možnost skenování a kopírování dokumentů. Klidně si přečtěte těch 15 kladných názorů.
kangaroo - mě nedělá nakupovat přes internet, nakonec krom jídla tak kupuji vše. Bydlím na samotě a pro mne je za trest jet do města. Ale nakupuji co znám. U počítačů jsem na bodu nula. Vámi navrhovanou tiskárnu mám taktéž v seznamu co by byla fajn, ale 1400,- Kč za náhradní toner je pálka. No uvidíme. Díky.
doplněno 02.08.13 15:20:vypadlo slovíčko - mě nedělá nakupovat přes internet PROBLÉM
Nesmíte do ní kupovat celý originál toner sestavu, ale jen toner prášek, který většinou stojí cca 200Kč a je na 2-3000stránek. Moc jsem tuto věc u této tiskárny nezkoumal, ale případně si vyberte tiskárnu, která nebude mít nějaké zatavené toner kazety proti nemožnosti si sám ten toner prášek do prázdné kazety nasypat. To je to hlavní co dělá tyto laser tiskárny nejlevnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.