Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubuntu vs Minecraft vs tlač. 1-9

Od: dawidececk® odpovědí: 5 změna:

Ahoj :)

Jelikož už jste mi několikrát moc pomohli, zeptám se znovu ;)

Nově jsem nainstaloval Ubuntu, po dlouhé době, stáhl minecraft, a chtěl si s bráchou postavit Enterprise ze Star treku.

Problém: Zapnu minecraft, přihlásím se... ok - Dole je ta lišta, ve které máte věci (bloky, jídlo, nástroje..), jenže nejdou přepínat těma klávesama nad písmenama (1-9 nebo taky ě,š,č,ř...). Když držím Shift, tak fungujou, když zapnu jen CAPS tak ne. Nastavoval jsem spoustu věcí, měnil rozložení, jazyk..

Nemáte nějaké řešení? *modla*

Nevím, kam přesně to zařadit..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x
Ty nevíš jak funguje CapsLock? On nepřepíná na čísla, proto ti to nefunguje... Napadá mě jen přepnutí na anglickou klávesnici, kde jsou čísla ve spodní poloze (bez Shiftu).
hodnocení

To není kvůli Capslocku! V ubuntu je volba nastavení, která místo Capslocku drží virtuálně Shift..

A jak jsem psal, přepínaní jazyků jsem už dávno zkusil ;)

Přístě si prosím nech ty tři tečky na nějakou žárlivou přítelkyni *stop*

swenhakon*

Nauč se používat kolečko na myši...

praivo*

To první jsi ale napsal až teď... A kterou volbu jsi použil? Mně funguje jen "Caps Lock přepne Shift, takže budou dotčeny všechy klávesy". A co se týče přepínání jazyků, v jiném rozložení (předpokládám US) jsi taky zapnul CapsLock?

hodnocení

Zkusil jsem každou možnost, i ty co mi přišli jako blbost :(
Kolečko na myši mi přestallo včera fungovat, a jsem zvyklej právě ma ty čísla.
Ještě mě napadl nejaký externí program kde bych si nastavil napr aby "ě" byla 3ka, ted s nevybavuju to spravne číslo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]