Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám nový notebook Lenovo Z500. Je normální, že mi baterie při plném provozu noteboou vydrží jen asi dvě hodiny, než ho musím připojit do sítě? Předem děkuji za odpovědi.
Co znamená plný provoz?
doplněno 31.07.13 13:13:K výdrži zde: notebook.cz/..., ale ty testy nejsou zdaleka za plného provozu (tedy to, co si pod plným provozem představuji já).
doplněno 31.07.13 13:14:U nového NB se doporučuje udělat několik plných nabíjecích cyklů za sebou, a pak to zopakovat jednou z čas (jednou za měsíc či dva).
Výdrž bateri je vždycky primárně závislá na vytíženosti notesu - ale tvůj má deklarovaných až 6 hodin, takže pokud je notes nový (baterie má, obvykle, záruku 6 měsíců), baterii reklamuj - může být ´vadná´.
doplněno 31.07.13 13:24:Skenování - tedy připojení scanneru, poměrně náročný SW (čím "skenuješ"?), trvalý provoz disku, net (wifi)? - pro konkrétní zatížení se kukni do Správce úloh, ale není to málo. Navíc je poměrně horko, takže je předpoklad, že i větráček běží trvale.
doplněno 31.07.13 13:40:..."procesor na 23%, paměť na 25% a disk na 10%"...
Paměť není tak důležitá, ale zbytek zase tak velké zatížení neukazuje - zkus ještě jeden či dva cykly (vybít-nabít) zopakovat a pokud se baterka nezlepší, reklamuj ji.
doplněno 31.07.13 14:47: Tak snad - snad to nějaký optimalizační softík vyřeší...
Jde v podstatě o nepřetržité skenování dokumentů do počítače. Takže mi běží jen program na skenování, plus zároveň internet. Jinak nic. Za těchto podmínek mi plně nabitý notebook hlásil po asi dvou hodinách, že mu zbývá 10% baterie.
Mám CanoScan 4400F. Mrkla jsem do správce úloh a při skenování jede procesor na 23%, paměť na 25% a disk na 10%.Internet mi běží přes síť. Je pravda, že větrák běží pořád, docela se to zahřívá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.