Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych nějaký prográmek, který bych nechal na PC jet např. 24 a pak by mi napsal, kolikrát mi za toto časové období vypadnul internet.
Takže by ten program jakoby neustále něco stahoval, a za dané časové období spočítal výpadky připojení.
Existuje něco takového? xD Děkuji Z.
doplněno 30.07.13 18:40:Abych mohl výsledek použít jako důkaz pro providera, že ten net prostě do hodinky spadne (max 5s výpadek)
To by ti mohl stačit ping, ne? - v příkazovém řádku spustíš ping web -t , kde web je nějaký běžně dostupný server, ideálně web poskytovatele (aby nemohl argumentovat tím, že daný server spadnul) - tedy např. ping upc.cz -t ... Pro ukončení stiskneš CTRL + C a vypíše se ti statistika:
Statistika ping pro 213.46.242.71:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 10ms, Maximum = 23ms, Průměrně = 12ms
Případně si výsledek můžeš (předem) přesměrovat do souboru - např.: ping upc.cz> c:ping.txt pro pozdější prohlídnutí detailu (nebo odeslání providerovi).
doplněno 30.07.13 18:52:Kručiš - oprava toho přesměrovaného výstupu - ping upc.cz -t> c:ping.txt
doplněno 30.07.13 20:28:..."Kolik ztracených paketů se dá považovat jako problém?"... - Na takto položený dotaz nelze obecně odpovědět - záleží na smlouvě, jakou s providerem máš a na variantě připojení (případně dalších pro mne ´neznámých´).
V podstatě můžeš ´vylepšení´ připojení (nebo slevu za ně) vyžadovat s ´pohrůžkou´ přejítí k jinému poskytovateli - zda uspěješ je taky závislé na mnoha okolnostech...
doplněno 30.07.13 21:03:Něco takového jsem předpokládal - proto taky zmiňuju tu "pohrůžku"...
Kolik ztracených paketů se dá považovat jako problém? ...
Dá se považovat za problém, když mi 2x za sebou vyskočí cílová síť je nedostupná, a dostane to odpověď místo od providerových stránek odpověď od routru? ..
doplněno 30.07.13 20:19:Tedy ztráta 2 paketů, z toho důvodu že cílová síť není dostupná... o jaký časový výpadek se jedná? Sekunda? ..Je to problém při stahování souborů (přeruší se) online her.. spadnou = reconnect
doplněno 30.07.13 20:31: ve slmouvě nic o ztracených paketech není, kolísání rychlosti smamosebou dle agregace, ale o sekundovém výpadku síťe nic
Já používám gateway poskytovatele. Je to první veřejná IP adresa v seznamu, který vytvoří program tracert
tracert poradte.cz
Tracing route to poradte.cz [88.208.118.65]
over a maximum of 30 hops:
1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.2.1
2 19 ms 16 ms 16 ms 88.103.200.48
3 18 ms 17 ms 17 ms 88.103.203.1
4 20 ms 18 ms 18 ms 194.228.190.1
A použil bych adresu 88.103.200.48
Takže neumím používat code...
Na tohle používáme náš program SIP test. Zákazník si tak může přesně otestovat vhodnost internetu hlavně pro volání přes SIP - zaloguje kolísání kvality během dne a dá se to pak řešit s providerem. Odkaz dát nemůžu, nutné najít, mohlo by se to brat jako reklama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.