Nejste přihlášen/a.
atioglxx.dll mi neustále vraždí minecraft. Někdy jede několik hodin bez problému a jindy spadne po třech kliknutích. Osekal jsem svoje Win XP na holé minimum, vyměnil pastu na chladiči, vyčistil prach ze všech míst v notebooku, postavil jsem ho na špalíčky kvůli lepšímu přívodu a odvodu vzduchu. Ještě mi zbývá vyndat desku a disk z plastového šasi a na distanční sloupky na pevný plech, vyměnit chlazení a přidat na disk a všechny větší čipy pasivní chlazení, ale radši se ještě zeptám vás jestli jsem něco nevynechal nebo nepřehlédl. Přikládám screen z posledního spadnutí.
doplněno 30.07.13 19:03:Ještě doplním že muj notebook je Acer TravelMate 2000 s 6GB diskem a 512MB RAM paměti.
Zjistil jsem že ramka je v nevětraném prostoru. Původně měl proud vzduchu jít kolem ramky, disku, grafiky a větrákem ven, ale bez klávesnice to fučí jinudy . Takže přidám pasivy i na ramku a bude klid. Díky za vaši snahu mi pomoci.
Já to povím jen jedno: V tom počítači se nevrtej, za pár let ještě může mít zajímavou cenu. Stejně na něm není nic, co by potřebovalo dodatečné chlazení, naopak, stroje z této doby byly vyrobeny kvalitněji, než ty dnešní.
Radši přeinstaluj ovladače grafiky.
doplněno 30.07.13 19:33:Jaké máš teploty, že chceš přídavné chlazení? Pokud má CPU>70 °C a HDD <50 °C, nech to jak to je.
Tady ke odkaz na rozpoznání karty a instalaci ovladačů: support.amd.com/...
doplněno 30.07.13 19:33:Pardon, < 70 °C.
doplněno 30.07.13 19:34:Tahle věc v sobě ještě má kvalitní komponenty a původní cena jistě nebyla malá, bylo by škoda ho jen tak pro nic za nic rozebrat.
doplněno 30.07.13 19:41:Navíc ani nevíš, jak je ta deska udělaná, výrobce mohl spoléhat na nevodivý plastový kryt a dát otvory tak, že ji namontováním na plech zničíš.
Sám mám jeden historický notebook (už jsem sem o něm psal - Asus L7200 - cca. 1999-2000) a tohle bych s ním nikdy neudělal, už jen pro jeho cenu (prodával se za> 130.000 Kč) a kvalitu (dodnes je v něm původní baterie a vydrží kolem půl hodiny). Ten tvůj na tom je nejspíš podobně, rozebrat ho by bylo nejhorší věc, co můžeš udělat.
Takže začnem, ne?
Notebook je už mírně upravený, takže jeho cena je v náhradních dílech. Teploty mi to nechce přiznat, ale na chladiči grafiky někdy nejde udržet ruka a chladič procesoru se roztočí na třetí nejvyšší otáčky, takže taky hodně. Disk je rozpálený a v hodně nevýhodné pozici a hlavně bez původního plechového šuplíku, jen tak, na navlnkovaném kusu plastu s rozměrným prostřihem. Stím že má v sobě kvalitní komponenty musím souhlasit, některé moje počítače by nepřežili to co tenhle noťas rozdýchal bez problému. Původní cenu jsem neplatil já ale původní majitel, který ho vyhodil. Deska má spoustu děr se společnou zemí, takže jestli najdu nějakou izolaci nebo kondenzátor mezi zemí napájení a zemí desky, podřídím se desce. Mám i plastové desky, takže můžu kombinovat. Baterie nejspíš není původní a navíc je nakřáplá takže budu muset zpevnit i ji.
Nikdy nerozebírám fugující zařízení jen tak, bez plánu a jistoty že to zvládnu dokončit.
Je to něco od ovladače grafické karty, ten je asi nestabilní a při pádu strhává ten Minecraft.
Je to atioglxx.dll, něco s opengl, vyskytuje se ve výpisu chybové hlášky při spadnutí minecraftu. Na obrázku je vidět průběh spadnutí. První zakolísání je když jsem přešel mezi domy a druhé je samotné spadnutí. Červená je čas jádra, zelená zatížení procesoru, žlutá swap.
Musím stavět na poušti, v džungli to padá jak divý.
Jednou to spadlo kvůli špatně modnuté hře, jinak to padá výhradně kvůli chybě s atioglxx.dll.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.