Nejste přihlášen/a.
Dá se nastavit přístupové heslo pro uživatele domácnosti, aby mohli serfovat po internetu? Nechci aby děti pokud jsou sami doma měliy přístup k internetu. Proto bych prosil o radu co udělat, aby se děti nemohly na internet dostat.Za radu předem děkuji.
A když jste doma, tak taky přece nestojíte celou dobu dětem za zády, abyste kontroloval všechno, co na netu dělají. A nad tím, co dělají ve škole nebo u kamarádů taky nemáte kontrolu. Lepší než zákazy je naučit děti se na internetu správně pohybovat a znát jeho nástrahy. Takhle jenom budete děti motivovat k tomu, jak vaše hesla obejít.
(Mám dva kluky, 8 +11, Internet mají k dispozici bez omezení. Vím kam chodí - ještě nikdy nebyli na něčem závadném.)
Souhlasím s Jethrem (mám stejnou zkušenost): Naučíte-li své děti bezpečně se pohybovat po internetu, docílíte mnohem více, než zákazy nebo omezováním přístupu.
plně souhlasím, že je vždy lepší prevnece. Nápad brouzdat po ne zrovna žádoucích stránkách nebyl mých dětí, ale jejich stejně staré kamarádky. Byly dopoledne sami doma a pak jsme se večer při náhodném projetí historie nestačili divit. Tak proto. Děkuji.
Takže sis o tom s dětmi věcně promluvil, a tím bych to jako rodič považoval za vyřízené (nepředpokládám, že by je to traumatizovalo na zbytek života
)
btw dej sem pár odkazů, ať víme, co od dětí můžeme čekat
Nějaké promluvání do duše je celkem k hov... kontraproduktivní. Děti jsou prostě zvídavé a pokud si někdo myslí, že jim touto osvětou v něčem zabrání, tak prosím. Já bych volil tak nějak kompromis- preventivně je seřezat a zablokovat stránky (internet), popřípadě vymyslet jiné aktivity, jako například skládání uhlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.