Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Software pro web - legálně

Od: papaps odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

kdybych brigádně pro svého otce napsal webové stránky v nějakém tom programu Dreamweaver nebo WebPlus, ale jen jej někde stáhl, je to zjistitelné, kontroluje se to, řešil by to někdo?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Ne, ve výstupu (tj ve stránkách) určitě nebude žádný identifikátor, z kterého by se dalo vyvodit, která konkrétní instalace (nebo sériové číslo) bylo použito. Nevím ani o žádném programu, který by něco takového připojoval např. do kompilovaných souborů.

Jinak NVU byl ukončen a nahrazen programem KompoZer.

praivo*

A KompoZer už je taky skoro 5 let neaktivní.

papaps
hodnocení

Případně, je legální použít Free Trial verzi, nebo starší verzi, která je poskytována zadarmo?

hoummy*
hodnocení

0x

Zkus NVU, to je dobrý program na www

neon*
hodnocení

0x

Nevim jak velky web chces delat, ale v teto dobe malokdo pise web od zakladu. Znas Wordpress? Na tom se da postavit cely zaklad.

A nebo koukni na Google sluzbu, kde muzes vytvaret weby vizuelne, bez kodovani

google.com/...

Vytvoris to v Google a web pak muze klidne bezet na tvoji domene.

hodnocení

0x

Buď jak psal někdo nade mnou, tak použít WordPress nebo pokud to chceš psát sám, tak bych určitě použil (a já používám) PSPad. Je zdarma, má jako jeden z mála textových editorů i HEXa editor a zabudovaného FTP klienta. Rozhodně je to nejlepší program na psaní stránek.

doplněno 29.07.13 23:29:

PSPad používám (vedle Notepadu++) už dost dlouho a nikdy jsem nenašel nic co by mi vadilo. Nenapadá mě nic čím by byl ten FTP klient špatný. Připojím se k serveru, poklikám na soubor a už upravuju. Žádné složité čachrování se soubory, o to už se PSPad postará sám. Ten HEXa editor je možná přebytečný, ale taky už jsem ho párkrát výjmečně použil. Neříkám, že je to úplně nejlepší program na světě, ale rozhodně na něm není nic špatného.

PS.: Dzordzi, napiš mi tedy nějaké ty "větší solidnější IDE", třeba se mi zalíbí.

doplněno 30.07.13 03:50:

Tak já tě teď nechápu. PSPad používám na psaní webu, Notepad++ na editaci většiny ostatního (YAML configy,...), Visual studio mám na programování v C++ a C#. NetBeans na programování v Javě. Že bych používal třeba ten NetBeans na psaní webu je pro mě nepředstavitelné.

neon*

A ten hex editor pouzivas k cemu?

dzordz*

Ten hexeditor je v PSPadu velmi nešikovný. Ftp tam sice je, ale taky víceméně jen do počtu. On celkově má PSPad dneska už celkem omezené využití, větší solidnější IDE jsou na tom mnohem líp.

dzordz*

Já ho používám taky, ale jen na ty vybrané účely, kde není lepší alternativa :)

Mno, ta editace přímo z ftp.. to umí třeba i TotalCommander.. ale ani TC, ani PSPad nemá naprosto spolehlivé zaručené nikdy nepadající připojení. Ze všeho, co jsem zkoušel, je absolutně nepadající (no, spíše nekonečně navazující) pouze WinSCP (mimochodem taky český). Tam se klikne, odejde pryč a přenos se na 100% dokončí.

Radši než ftp bych tam měl třeba integrovaný git, ale to bych chtěl asi moc :D

Jinak klasické chyby PSPadu - zalamování písmen někdy blbne, napíše se den a noc, řádek se zalomí za A, ale A se objeví jak na konci prvního, tak na začátku druhého řádku, i když reálně tam je jen jednou, je na obrazovce vidět dvakrát. U větších souborů (stačí 90kB) se zalomenými řádky to někdy hodí neošetřenou výjimku, jde to pak sice uložit, ale třeba střed souboru úplně chybí nebo se to jinak sprasí. Prostě obecně nějaké bugy s pointery na stringy.

Dále to při zalamování řádků při roztažení jednoho dlouhého přes 15 nebo víc řádků začne být nechutně pomalé, když je ten dlouhý řádek zobrazen třeba na celou výšku obrazovky (např. base64 data), tak už se to sotva hejbe. Když se totéž otevře ve VS se zalomenými řádky, je to furt naprosto svižné.

Ty lepší - no, jak na co. Na microsoftí (i jiné) věci samozřejmě VisualStudio, není ani nutné professional, express verze jsou zadarmo, přesto velmi silně vybavené. Jinak Eclipse (tuna různých balíků podle použití) nebo Netbeans. Mým oblíbeným (povětšinou pro js a pro html templaty) je teď Aptana Studio (sice taky není perfektní: nenašeptává úplně všechno; někdy nechá zvýrazněný blok { ... }, i když jsem z něj už venku; navíc s českou klávesnicí při altgr+G sice napíše ], ale spustí zároveň vyhodnocení výrazu pod kurzorem, což je dost rozčilující :D). WebStorm ( PyCharm, RubyMine, PhpStorm..) by byly asi ještě lepší než Aptana, ale jsou všechny placené, tak možná někdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]