Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 přeinstalování a data zůstávají

Od: itonda® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,
mám takový problém, včera jsem přítelkyni přeinstalovával XPčka Prof., ale původní data tam nepochopitelně zůstala (žádná záloha tam nebyla udělána), jak na Místním disku, tak Doc. and settings nebo například programy zůstaly v Program files, nicméně v Přidat nebo odebrat programy, tam žádné nebyly k odinstalování. Takže nainstalované tam nejsou, ale některé jdou i přes to spustit. :)
Poradíte co dělat? Druhá přeinstalace mi taktéž nepomohla. :-/
Děkuji moc!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Před přeinstalací musíte disk NAFORMÁTOVAT. Samotná instalace data neodstraní.

Po výběru oddílu kam chcete WIN nainstalovat máte možnost formátovat, nebo ponechat.

hodnocení

Je možný, že jsem to přehlédl a pomůže aspoň, když ty původní programy z Program files smažu? Mezi nainstalovanými nejsou, některé spustit jdou, jiné zase ne.

Když to chceš přeinstalovat, tak je cokoliv mazat zcela zbytečný. Vše se smaže formátem při instalaci.

hodnocení

Po třetí už se mi to teď vážně nechce, zabil jsem tím 2 dny. Takže to jen promažu, pokud to k něčemu bude.

Promazavanim zabiješ několik dalších dní a nebude to vůbec k ničemu. Nakonec to stejně přeinstaluješ.
ladinpraha*

Pokud to nehodláš udělat pořádně, tak by bylo lepší, kdybys s tím vůbec nezačínal, protože to, co tam zůstalo, ti už stačilo znovu zaneřádit Windows.

čistá přeinstalace je otázkou 30-45 minut včetně formátování + nějaká hodinka na nainstalování základních programů a ovladačů. Když už jste se do toho pustil, dokončil bych to pořádně ;)

hodnocení

Jenže navíc přítelknyně potřebuje zachránit 40 Gb dokumentů, takže to není jen tak.

A v čem je problém? V zazálohování těch 40 GB?

Jinak chlape, já jsem taky dělal reinstalaci jednou poprvé, ale než jsem se do toho pustil, něco jsem si o tom zjistil.

doplněno 27.07.13 19:29:

To admin: Ne, nemluvím se sebou, jen nešla nějak doplnit odpověď. Po přehlášení to jde.

Všechny dokumenty, které chcete zachovat musíte před jakýmkoliv zásahem do SW samozřejmě zálohovat, nejlépe někam mimo PC (externí disk). Ostatně pravidelné zálohování všeho důležitého by mělo při používání PC patřit mezi samozřejmosti. Nikdy nemůžete vědět, kdy vám počítač klekne.

joudic*
hodnocení

2x

xp sly pretahnout upe v klidu, mate cisty system jako po ciste instalaci, jen data zustaly, tak to jen promazte a nebo preinstalujte programy ktere diky tomu nesmazani znate vsechny, co tam puvodne byly

hodnocení

0x

Při přeinstalaci se Vám přeinstaluje jen operační systém (XP), všechno ostatní zůstane. To, že některé programy nejdou spustit je tím, že byly nějak svázány s původním OS (knihovny). Pokud chcete opravdu vyčistit disk, musíte ho přeformátovat (jak již bylo řečeno). Nic před tím mazat nemusíte, při formátování se všechno smaže automaticky. Ale pozor, smaže se opravdu úplně všechno!

joudic*

kdo nevi, co dela nemel by formatovat, spousta laiku ma vsechny veci na Plose a formatovanim to vsechno okamzite smaze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]