Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím jestli s tím někdo máte zkušenost. Potřebovala bych zadat do excelu do tabulky vzorec, kdy když zadám počet (například 1) automaticky se mi tam objeví 8000. Při 2 dvojnásobek, atd. Nemůžu přijít na to, jakou funkci zvolit a jak to tam zadat. Pokud to ovšem vůbec jde.
Napr. bunka A1 bude tvoje hodnota 1, 2, 3, ...
Napr. bunka B2 bude zobrazovat vysledek a ty tam zadas vzorec =A1*8000
-
Ale predpokladam, ze tobe jde o neco komplikovanejsiho. To se ale budes muset vic rozepsat.
doplněno 09.08.13 11:30:V tom pripade udelej presne to, co jsem psal hned na zacatku a uvidis, ze je to to, co hledas.
V buňce může být buď konstantní hodnota, nebo hodnota kterou vložíš, nebo výsledek výpočtu.
Ale ne současně.
Pro tvou potřebu by jsi musela použít 3 buňky
A1 tam by jsi vložila 8000
B1 tam by jsi vkládala své hodnoty
C1 tam by byl vzorec pro výpočet =A1*B1
v C1 by se zobrazoval výsledek
Jestliže by 8000 byla konstanta tak by stačily buňky dvě
ale jde to. Jasně že to jde. Jern musíte použít makro, které se spustí při změně hodnoty na listu. Pak vám místo jedničky dosadí 8000, místo dvojky 16000 atd. Tohle makro bude platit pro buňku A1 a je napsané tím nejtriviálnějším způsobem. Doslova říká vašemu listu :
když je v buňce A1 jednička, pak do ní vlož 8000
když je v buňce A1 dvojka, pak do ní vlož 16000
když je v buňce A1 trojka, pak do ní vlož 32000
Mělo by se trochu propracovat. Jestli se vám povede rozjete tady toto, pak přidám.
*
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Call makro
End Sub
Sub makro()
If Range("a1").Value = 1 Then Range("a1").Value = 8000
If Range("a1").Value = 2 Then Range("a1").Value = 16000
If Range("a1").Value = 3 Then Range("a1").Value = 32000
End Sub
teď reaguji na tu připomínku pode mnou. Přidejte do makra jeden řádek a místo 3333 vám vloží meloun.
*
If Range("a1").Value = 3333 Then Range("a1").Value = "meloun"
*
jak jsem napsal, to makro by se mělo dopracovat, aby fungovalo univerzálně pro jakoukoliv buňku. Ale vylepšování a dopracovávání se vždycky dělá až potom, co se vám povede rozchodit nějaké to základní, narycho napsané makro.
Axusovo řešení je ok, z dotazu ani z upřesnění mi nevyplývalo, že by se to muselo nutně provádět všechno v jednom čtverečku.
Ale když už, viděl bych to asi nějak takhle:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.