Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - vlastnosti bunky - automaticky prepis

Od: strnad® odpovědí: 2 změna:

Mam problem - potrebuju prenest presnou ciselnou hodnotu z webu do xls, ale po CTRL-C a naslednem vlozeni CTRL-V (nebo vlozit jinak - HTML, unicode text, text) tak se mi hodnoty puvodne uvedene jako cisla s desetninou carku zmeni na jakoby na datum - viz priklady:

3.55> III.55 (v bunce je 1.3.1955

2.60> II.60 (v bunce je 1.2.1960

4.11> 4.XI (v bunce je 4.11.2013

1.5> 1.V (v bunce je 1.5.2013

16.04> 16.IV (v bunce je 16.4.2013

...

zkousel jsem tam zmenit pres vlastnosti bunky snad vsechny varianty, ale ani jedna mi to nenecha stejne - i kdyz tam dam prosty text, tak se to prepise na hausnumero...

Prosim poradte, jak na to

Dekuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Bude to chtít před vložením změnit v hlavním Nastavení (Možnostech) excelu oddělovač míst na tečku, pak to vložit a pak to přepnout zpátky.

Případně si na to vytvořit nějaké udělátko, pokud by to bylo třeba častěji.

hodnocení

Skvele! Sice chvili trvalo nez jsem to tam nasel - mam 2003 verzi kde je to pod Moznost> Mezinarodni, ale je to tam a funguje to - dekuji moc za radu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]