Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokace modemu pro jine modemy

Od: radekb odpovědí: 5 změna:

Zdravým mam dotaz mám swith asus na 16 port a z něj rozvádim na dalsí 3 swith s 16 port,a chtěl sem se zeptat jestli se dají nastavit tak aby kdyby si někdo připojil svuj swith/modem s wifi či ne aby mu to nepovolilo a musel to nastavit spravce a musel použit jen rozdvojku.Máme totiž modemy na 4 patra a znich sou rozvedeny do bytů a pokud si někdo připoji svůj modem začne to dělat paseku a hlásí to chybu s DNS adresou,práve proto bych tomu chtěl znemožnit aby si samovolně nikdo nemohl připojit doma jini modem na rozvod do dalsích PC

Předem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Switch "asus" je poměrně neurčité určení typu - ale slušné switche mají možnost nastavení AccessControl na MAC, takže minimálně dotyčnému připojení jiného, než ´schváleného´ zařízení, znepříjemníš.

doplněno 24.07.13 23:21:

A máš k tomu manuál? Mně se zatím podařilo najít (na asus.cz), jak se switch "strká do regálu a jak se zapojují kabely". :-D

Hledej Access Control ...

radekb
hodnocení

je to asus fx-d1162

luke237
hodnocení

0x

No jestli ti nevadi, ze si na to lidi pripoji kolik PC chteji (jako ze podle tebe to asi nevadi), tak bych se spise snazil vyresit ten problem s DNS. Pravdepodobne nemas centralni DHCP server, ale kazdy si spousti svuj na svem routeru. Bud ji pridel adresy, ktere si ve svem DHCP serveru mohou pouzivat, nebo zakaz pouzivani DHCP a vyzaduj vyhradne pouzivani centralni domovniho) serveru a blokuj veskery provoz s neschvalenymi IP adresami a blokuj i porty, ze kterych ten provoz prichazi.

Problem nebude v prepinacich, ale v tom, ze je spise u vas nikdo neumi nastavit.

radekb
hodnocení

dik za radu a maš pravdu neumíme D

luke237
Prosim, nerikej tomu "modem". Strasne to mate lidi, co tomu rozumi. Kdyz jsem tuto otazku poprve oteviral, tak me zajimalo, k cemu muze byt dobra blokace modemu pro jine modemy a nakonec jsem zjistil, ze pises o sitovych prepinacich (anglicky switch). :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]