Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet pro vice pocitacu

Od: xixi* odpovědí: 5 změna:
Potrebuji doma pripojit vice pocitacu. A protoze tomu nerozumim, tak se ptam.
Jsem pripojeny pres souseda, domu mi vede jen kabel, mame spolecnou ip adresu, ucet si ale platim poskytovateli sam. Nevim co z toho jsou dulezite informace.
No a potrebuju asi neco jako domaci wifi, aby se mohl pripojit syn se svym stolnim pc, dcera s notebookem a pripadne se pripojit s mobilem. Muzete mi rict jestli to jde a co je k tomu piotreba? Ptam se asi jako tatar, ale tohle je pro me vyssi divci :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

..."o domu mi vede kabel"... - Jaký kabel? ;)

Odhaduju, že jde o UTP kabel (končí takovou kostičkou s osmi kontakty) - takže stačí wifi router (sdružuje samotný router, switch a wifi hub), běžné typy umožní připojení 4 zařízení kabelem a ´skoro libovolně´ mnoho zařízení přes wifi...

doplněno 23.07.13 21:46:

Složité to není - pokud aspoň trošku víš, co je potřeba nastavit a na jaké hodnoty... ;)
Pokud si koupíš nějaký běžný typ, určitě se i tady najde někdo, kdo ti případně poradí.

xixi*
hodnocení

Jojo to bude ten kabel :D
Takze wifi router. Je nejak slozite nastaveni k tomuto? Nebo to zvladnu s pomoci navodu?

Podle návodu to zvládne i svičená opice. Sorry. :D Akorát je potřeba WiFi přístup povolit pomocí brány (dle návodu-např Enable wireless-povolit wifi) a zadat název své WiFi sítě-tzv SSID, například Moje síť. Notebook potom může nalézt připojení k Moje síť a jen potřebuje k přihlášení znát heslo, které je defaultně určeno (a které lze v nastavení také změnit).

jh*
hodnocení

0x

Nejlepší bude obrátit se na poskytovatele připojení.

A poradit se s ním jaký router koupit, případně od něho získat nakonfigurovaný,

vždy záleží jak má poskytovatel nastaveno zabezpečení vstupu do sítě.

xixi*
hodnocení

0x

Díky všem, zítra se do toho pustím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]