Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebovala bych poradit ohledně editace souborů pdf we Wordu 2013. Je možné vyřezávat ze stránky nežádoucí prvky, jako např. obrázky? Pokud ano, mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak? Jde mi o to, že mám na stránce text a napríklad tři obrázky a chtěla bych text zachovat, ale obrázky odstranit. Předem díky.
Chcete-li dobrý výsledek, editujte soubory PDF v editorech určených pro editaci PDF (nikoliv ve Wordu).
Nebo soubor převeďte do formátu DOC, ten upravte, uložte a pak teprve konvertujte (exportujte) do formátu PDF. (Původní DOC si ponechte v záloze pro případnou budoucí editaci.)
Já v těchto případech používám LibreOffice (Swriter) nebo SoftMaker Office, obě jsou zdarma a obě "umí" editovat a ukládat DOC, RTF, ODT (+ další) a přímý export do formátu PDF, který můžete i zašifrovat, nastavit heslo pro otevření či tisk, nastavit, co může příjemce s PDF dělat, ...
Toto (alespoň pokud vím) Word nezvládá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.