Nejste přihlášen/a.
Otázka asi pro odborníky IT a servisáky PC: Dostal jsem starší PC z roku asi 2008 s deskou Asus Ga m61sme-S2L a stále pípá po zapnutí beep. PC používáno tak čtyři hodiny denně... Točí se větráčky trafa i CPU, vše odpojené od sběrnic a pinů (USB, DVD mechanika, HDD i RAM) a nic se nezobrazuje (na funkčních monitorech) . Tipuji na špatnou vestavěnou grafiku. Nevím do jaké míry to zobrazení má nějakou souvislost s CPU nebo Biosem, ale dá se nějak změřit elektronickým voltmetrem výstup z PC na VGA (D-Sub) nebo je potřeba něco speciálního? Vím, že většina doporučí navštívit sběrný dvůr a odevzdat, ale jestli s tímhle nebo podobným PC máte někdo zkušenost jak to přeměřit nebo vyměnit nějakou součást desky, něco navrhněte. Díky dopředu...
Abych si to ujasnil - pecko nejde zapnout, namísto naběhnutí ´trvale´ pípá - je to tak?
Pokud ano, pak krátké pípání je chyba zdroje, dlouhé chyba RAM.
A jestli jsem to pochopil špatně, prosím o upřesnění.
doplněno 22.07.13 20:56:Aha - takže dvousekundové beep, dvousekundové ticho - problém RAM - zkus ramku/y vyndat a dát zpět, případně vyměnit za jiné/ou.
Mimochodem - jaký je tam BIOS? - tady - cs.wikipedia.org/...ód - máš základní beep-kody, případně si najdi patřičný.
doplněno 23.07.13 09:36:Oline - nic neměř - zkusil´s prohodit tu RAM? Pokud ne, co ti brání - a nebo - co se změnilo?
A pokud výměna RAM nepomohla - a máš podezření na zdroj, zkus prostě jiný zdroj...
Zapoměl jsem na hlavní detail co se děje po zapnutí::Zapojím do sítě 230V , smačknu tlačítko Power vpředu na čelním panelu, naběhnou ventilátory CPU a zdroje, beep po 5 vteřinách začne pípat systemem dvě vteřiny píp a dvě vteřiny mlčí. Na monitoru se nic neděje. Voltmetrem změřím na napájecích kablíkách ze zdroje 5,12 a 12,2V .
OLINLITOMERICKO .BIOS restartován a nic nového + nejde vypnout PC tlačítkem "Power"na čelním panelu ...podle téhle stránky manualslib.com/... je něco s power- napájením / asi desky / ale nesedí mi, že jedou větráčky...Tohle opravovat může jen sebevrah nebo školený odborník. Tak co dál měřit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.