Nejste přihlášen/a.
Myslím foto z nějaké prezentace. Např. na zpravodajském serveru jsou fotografie z nějaké události, ale nelze to klasickým uložit jako. Takto se uloží jen ta cesta-odkaz. Vím, že jsem to kdysi dělal nějakým nástrojem např.od Microsoftu nebo tak nějak... Jak ukládáte fotky vy...
díky
Záleží, co máte za prohlížeč. Pokud Chrome/Iron/Chromium/Firefox /(Safari?) , měl by jít obrázek prostě otevřít na nové kartě. No ale na zpravodajských serverech se toto většinou nezobrazuje, tak to potom odchytávám vývojářskou konzolí v Chromiu.
Mám chrome a zkouším i Explorer. Jedná se o stránky idnes.cz
dobře tak třeba pro příklad by jednalo o tuto fotku
doplněno 22.07.13 16:02:skočila mi tam jiná ale to je jedno...
Chrome bohužel nemám, já používám Maxthon (tam vložím do AdHunteru toto: ##[id="foto-ochrana"]) a pak se zobrazuje celé url obrázku. Ale jinak (nevím jestli Chrome má) zkus se podívat jesti nemá něco jako "Informace o stránce" (ve FireFoxu je to Page Info -tam projedeš média a najdeš odkaz na fotografii)
Jak se to dělá v Chrome ti asi poradí někdo jiný
Mně to funguje v VChromu následovně: klik pravým na obrázek-uložit obrázek jako - a je hotovo. Obrázek si uložím kam chci bez problémů.
I když to není asi moc praktické, dalo by se možná použít prosté sejmutí obrazovky. Při zobrazeném obrázku stisknout PrintScreen (popř. Alt+PrtSc - sejme jen aktivní okno) následně otevřít třeba malování a Ctrl+v, oříznout případné nepotřebné části a uložit.
Záleží na tom, co konkrétně chceš uložit. Obecně jakákoliv fotografie, která je nějak prezentovaná na internetu je stažitelná (už jen proto, že ji dokáže "stáhnout" i prohlížeč).
Záleží na prohlížeči a na samotné webové stránce (občas se tůvrci www stránek snaží o to, aby lidé nekopírovali jejich fotografie a tak vymýšlí, jak jim to znepříjemnit a těm co umí jen uložit jako se pak třeba ukáže jen cesta a odkaz .
Dej příklad co konkrétně chceš stáhnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.