Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření Live CD -Kubuntu-postup

Od: zacek odpovědí: 4 změna:

Prosím, pomůžete mi?

Měl jsem problém s modrou obrazovkou na PC a dostal jsem tuto 1 z rad:

"Já doporučuji nějaký Linux, např. Kubuntu - vytvořit LiveCD a nabootovat z něj, pak použít jeho správce souborů (Dolphin), ikona se zobrazí po kliknutí na tlačítko "K", umístěné na místě Windowsáckého tl. Start. ...:"

Stáhl jsem si z tohoto odkazu"Kubuntu.iso", můžete mi poradit přesné kroky jak dál, zda to správně vypaluji..někde bude chyba...protože už 2.vypálené DVD mám zničeno, ale počítač načte stejně po delší odmlce Windovs xp z harddisku (v bios mám nastaveno jako 1. mechaniku) .

Mám Nero Burning Rom a Ashampoo Burning Studio 6 FREE-vypalov.programy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

A vypaluješ to v režimu "výpálit obraz disku"? Jestli jsi to vypálil jen jako soubor, pak to samozřejmě jít nemůže. A příště vypaluj na DVD-RW, ať ho, opkud se ti to nepovede, můžeš znovu použít.

doplněno 21.07.13 15:31:

Něco děláš špatně. To ISO je plně funkční (zkus ho znovu stáhnout), z tohoto OS teď píšu.

zacek
hodnocení

jo, jako obraz disku

zacek
hodnocení

dobře,zkusím znovu stáhnout, děkuji

shlaighter*
hodnocení

0x

Zkusil bych nové ISO vypálit v Ashampoo jako obraz disku, ale nižší rychlostí. Překontroluj BIOS, jestli je to nastaveno fakt dobře. Jestli to jde, nějak "přinutit" PC, aby bootoval z mechaniky. Musí to jít ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]