Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovnoznit internet pod Linuxem

Od: dodko* odpovědí: 6 změna:
ahojte poradi mi niekto,nainstaloval som si suse 10.2 a neviem rozbehnut internet dal som nastavenie cez dhcp a nic mam sietovku realtek rtl 8139 aj mi ju naslo a neviem ako dalej aby som nezabudol mam lan,je treba nejak upravit nastavenia alebo ako na to vopred DAKUJEM

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobre, ale tady nevime jak mas mit nastaveny net, ma vubec pres dhcp behat? Ty mas router ze to zkousis pres dhcp? Jak to mas nastavene ve win?
dodko*
hodnocení

nemam router je to kablovy internet LAN a mam pridelenu ip adresu ,to mi musis vysvetlit co a ako dalej lebo vtomto som mimo
A teď se tě zeptám na něco já- nic proti začátků ale ty si naistaluješ linux, nastavíš si dhcp i když mi teď řikáš že máš přidělenou IP čili přes dhcp ti to určitě nepujdete a takhle se to chceš naučit? Že i ten základ se hned zeptáš? Já nejsem linuxál ale zkusil jsem www.google.cz zadal si nastavení internetu v suse a hele tady je najednou návod suseportal.cz/...
Od člověka co se chce naučit linux bych očekával trochu snahy ne?

gridiq*
hodnocení

0x
LAN = local , takze mas nejaku malicku siet nastavenu. internet je celosvetovy, ak za LAN nepovazujes planetu :) Zem. Nastav si siet po dohode s providerom, on ti da vsetky IP adresy, hesla atd, proste kompletnu tabulku.
Asi počítáš že má každý veřejnou ip adresu viď :P
Takže až budeš teoretizovat tak přemýšlej- většina lidí má IP jen v ránci LAN svého ISP a až přes něj je připojena, čili co jsi tím chtěl vůbec dokázat?

gridiq*
hodnocení

0x
jjoo :) pravda pravdouci.
výtka
Upozornění od sys maverick 10. 05. 2008 12:45:32
Jen rada- pro přehlednost je opravdu lepší když dáš odpověď tam kde reaguješ, přímo na otázku asi nereaguješ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]