ahojte poradi mi niekto,nainstaloval som si suse 10.2 a neviem rozbehnut internet dal som nastavenie cez dhcp a nic mam sietovku realtek rtl 8139 aj mi ju naslo a neviem ako dalej aby som nezabudol mam lan,je treba nejak upravit nastavenia alebo ako na to vopred DAKUJEM
A teď se tě zeptám na něco já- nic proti začátků ale ty si naistaluješ linux, nastavíš si dhcp i když mi teď řikáš že máš přidělenou IP čili přes dhcp ti to určitě nepujdete a takhle se to chceš naučit? Že i ten základ se hned zeptáš? Já nejsem linuxál ale zkusil jsem www.google.cz zadal si nastavení internetu v suse a hele tady je najednou návod suseportal.cz/... Od člověka co se chce naučit linux bych očekával trochu snahy ne?
LAN = local , takze mas nejaku malicku siet nastavenu. internet je celosvetovy, ak za LAN nepovazujes planetu Zem. Nastav si siet po dohode s providerom, on ti da vsetky IP adresy, hesla atd, proste kompletnu tabulku.
Asi počítáš že má každý veřejnou ip adresu viď :P Takže až budeš teoretizovat tak přemýšlej- většina lidí má IP jen v ránci LAN svého ISP a až přes něj je připojena, čili co jsi tím chtěl vůbec dokázat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.