Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit notebook

Od: matrix* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Mám noebook Acer Aspire 5310.OS Vista 32 home basic.Potřebuji poradit,nejde mě nastartovat notebook.Při spuštění se mě objeví: BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart.Žádným způsobem nejde nastartovat notebook.Prosím tímto o radu co s tím.Zkoušel jsem upravit Bios,ale ani to nepomohlo.Stalo se to, po stahování aktualizace Windows Update.Od té doby nic nefunguje,ani přeinstalace.Při bootování to nenačte cd ani hdd.Děkuji mnohokrát za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vložit instalační DVD, při zapnutí mačkat F12 (BOOT MENU) a vybrat DVD. Po naběhnutí "instalace" by tam měla být možnost opravy spuštění systému.

mowla*
hodnocení

2x

Zřejmě aktualizace neproběhla dobře a je mázlý nebo poškozený bootmgr.exe.
1. V BIOSu nastav jak primární mechaniku CD/DVD a vlož do mechaniky instalačku Win
2. Po nabootování zvol Opravit stávající instalaci (nebo tak nějak), nech nalezenou chybu opravit a po vyjnutí instalačky restartuj počítač

doplněno 18.07.13 19:22:

..."nic nepomohlo"... - jaké hlášky ´počítač´ vypisoval? - jaká byla odezva?

Ale OK, může být, že instalace je natolik poškozená, že ji automat neopraví - v tom případě nezbude, než počítač reinstalovat. Pro případnou potřebu zálohy dat je potřeba nabootovat z jiného disku (CD) a data stáhnout na externí nebo síťový disk.

matrix*
hodnocení

To co popisujete,jsem vše dělal a nic nepomohlo,už jsem bezradný.

matrix*
hodnocení

Počítač stále dokola píše to samé BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart.To vždy uděláím a znovu a znovu.Děkuji za váš drahocený čas.

doplněno 18.07.13 19:32:

To jsem si vypálil na jiném notebooku ISO a stejně to nepomohlo.

mowla*

Pokud ..."Počítač stále dokola píše to samé BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart"... , je někde chyba... ;)
Počítač nebootuje z CD, ale neustále se snaží o boot z HD, tedy je buďto špatné CD a nebo je špatná mechanika a nebo není správně nastavené pořadí v BIOSu.
a) vyzkoušej to CD v jiném počítači
b) vyzkoušej v tomto počítači jiné bootable CD
c) zkontroluj nastavení BIOSu - CD/DVD musí být first, HD až second

Jo - není zač... ;)

doplněno 19.07.13 01:19:

Tak hlavně ať to zítra zafunguje. ;)

doplněno 19.07.13 01:19:

Jo - prosím tě, tykej mi... To vykání je ´divný´.

matrix*
hodnocení

Díky moc.Měl jste pravdu,vyzkoušel jsem windows 7 a na obou noteboocích to fungovalo.Takže zítra to vyzkouším a podle mě to bude v pohodě.Moc si vážím vašich rad,jste opravdu špička.V dnešní době málo lidí pomůže nezištně a o to více si vážím vašich rad.Tak to DVD s Windows Vista bude asi opravdu špatné.Přeji mnoho úspěchů ve vašem životě.Chodím sem často a vaše odpovědi jsou vždy dobré.Děkuji moc a moc.

doplněno 19.07.13 00:59:

Jo a to botoování mám na 1.místě CD/DVD a potom HDD.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]