Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám noebook Acer Aspire 5310.OS Vista 32 home basic.Potřebuji poradit,nejde mě nastartovat notebook.Při spuštění se mě objeví: BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart.Žádným způsobem nejde nastartovat notebook.Prosím tímto o radu co s tím.Zkoušel jsem upravit Bios,ale ani to nepomohlo.Stalo se to, po stahování aktualizace Windows Update.Od té doby nic nefunguje,ani přeinstalace.Při bootování to nenačte cd ani hdd.Děkuji mnohokrát za radu.
Zřejmě aktualizace neproběhla dobře a je mázlý nebo poškozený bootmgr.exe.
1. V BIOSu nastav jak primární mechaniku CD/DVD a vlož do mechaniky instalačku Win
2. Po nabootování zvol Opravit stávající instalaci (nebo tak nějak), nech nalezenou chybu opravit a po vyjnutí instalačky restartuj počítač
..."nic nepomohlo"... - jaké hlášky ´počítač´ vypisoval? - jaká byla odezva?
Ale OK, může být, že instalace je natolik poškozená, že ji automat neopraví - v tom případě nezbude, než počítač reinstalovat. Pro případnou potřebu zálohy dat je potřeba nabootovat z jiného disku (CD) a data stáhnout na externí nebo síťový disk.
Počítač stále dokola píše to samé BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart.To vždy uděláím a znovu a znovu.Děkuji za váš drahocený čas.
doplněno 18.07.13 19:32:To jsem si vypálil na jiném notebooku ISO a stejně to nepomohlo.
Pokud ..."Počítač stále dokola píše to samé BOOTMGR is missing press CTRL+Alt+Del to restart"... , je někde chyba...
Počítač nebootuje z CD, ale neustále se snaží o boot z HD, tedy je buďto špatné CD a nebo je špatná mechanika a nebo není správně nastavené pořadí v BIOSu.
a) vyzkoušej to CD v jiném počítači
b) vyzkoušej v tomto počítači jiné bootable CD
c) zkontroluj nastavení BIOSu - CD/DVD musí být first, HD až second
Jo - není zač...
Tak hlavně ať to zítra zafunguje.
Jo - prosím tě, tykej mi... To vykání je ´divný´.
Díky moc.Měl jste pravdu,vyzkoušel jsem windows 7 a na obou noteboocích to fungovalo.Takže zítra to vyzkouším a podle mě to bude v pohodě.Moc si vážím vašich rad,jste opravdu špička.V dnešní době málo lidí pomůže nezištně a o to více si vážím vašich rad.Tak to DVD s Windows Vista bude asi opravdu špatné.Přeji mnoho úspěchů ve vašem životě.Chodím sem často a vaše odpovědi jsou vždy dobré.Děkuji moc a moc.
doplněno 19.07.13 00:59: Jo a to botoování mám na 1.místě CD/DVD a potom HDD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.