Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Phone vs. Linux Kubuntu

Od: blechta® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Mám menší problém a nevím jak ho vyřešit... Dostal jsem opět úkol od přítekyně mého bratra abych jí dal opět do pořádku notebook... Jde o notebook ACER Aspire 5720z, původně na něm byly Visty, pk jí tam někdo dal windows 7 ale ty se tam celkem sekaly - hlavně bylo asi nejsložitější sehnat ovladače... Já jsem jí tam tedy dal XP nainstaloval jsem dlouho sháněné ovladače a notas funguje svěle a hlavně furt jede svižně, ovšem ona tvrdí že se notebook zasekává a padá, občas i nějaké systémové aplikace spadnou... z neznámých důvodů... Rozhodl jsem se že bych jí mohl navrhnout linux - Kubuntu 12.04 LTS aby nemusela řešit další problémy s windows hlavně s aplikacemi, ona řekla že kldně moc ráda ale vyskytl se tu menší problém... Ona má smartphone Nokia Lumia 710 s windows ale k přenosu souborů mezi ntb a telefonem je třeba software zune (mimochodem na těch XPčkách to zune přestalo fungovat) který v kubuntu prostě asi nerozjedu, zkusil jsem ho nainstalovat přes wine ale nešlo to...

Proto se ptám Existuje nějaký způsob jak propojit její telefon s linuxem?

Děkuji všem za rady a za snahu, Hezký zbytek dne, s pozdravem Vojtěcg Blechta

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud na tom NB nejede pořádně XP, netěšil bych se, že tam pojede Kubuntu, které je podstatně míň stabilní než vychytané XP. Jsou ty XP legální, nebo alespoň s posledními aktualizacemi? Je tam nějaký antivir? To co popisujete vypadá na problém s nějakým virem, ovladači nebo hardwarem. U XP prostě není možné, aby jen tak něco padalo, MS je za ty roky skvěle vychytal. Třeba jsou u toho NB nafouknuté nějaké kondenzátory na desce, odchází HDD,... Chce to přesněji zjistit co padá a kdy to padá - co jsou podle ní systémové aplikace? Možná si tam natahala nějaký spyware, který jí zaprasil systém i registry, dnes toho koluje po netu hrozně moc.

hodnocení

Aktualizce jsou v poho antivir tam taky je MSE. Já nevím na co si stěžujě teď na něm pracuju celou dobu a nic, jediné co tu nejde je to mnou proklínané Zune od Mrkvosoftu. Prý že nefunguje od poslední aktualizace, zskusil jsem přeinstalovat pomocí Revo Uninstaller a pak jsem to ještě projel CCleanerem a znova nainstaloval a problém přetrvává...

Zatím si myslím že notas svelem stavu, akorat nevim cim to je ale kdyz pisu tak mi to furt vraci kurzor jinam takze pisu uplne nekam jinam, mam to projet eset online scannerem nebo jen pomoci antiviru MSE?

doplněno 18.07.13 08:18:

projel jsem to esetem online scannerem a vše je prý ok...

iz*

Zaráží mne ten kurzor:

Jsou v pořádku všechny ovladače?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že po připojení mobilu k USB v PC s OS Linux se bude zobrazovat mobil stejně jako flashka (pokud je v něm pam. karta). Správa mobilu nepůjde. Ten kurzor má možná nastavenu velkou citlivost - podívejte se do nastavení klávesnice nebo myši a snižte tu senzitivitu. Zdravím!

praivo*
hodnocení

0x

Pokud se telefon v režimu úložného zařízení nezobrazí, nezbývá než zkusit tohle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]