Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk PC a MAC

Od: zdenall odpovědí: 2 změna:

Zdravím mám problém mam externi disk ktery jsem si v MACU rozdelil na dva svazky jeden je pro zálohu a druhý pro běžné soubory mám ale problém na MACu funguje jak má ale když ho připojím ke klasickemu pc tak nenaskoci v pc se ukaze ze je připojen ale nezobrazí se mi a nejde tedy do nej nijak vlézt nevím co stím potřebuju aby to bylo kompatibilní i s MAC i s PC

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

To znám je to rozdílným diskovým formát systémem. To jste měl i štěstí já pujčil sestře kdysi ext disk Windows formát a ona ho nechala automaticky přeformátovat na Macu a pak jsem si užil obnovu polosmazaných dat. Na jednom systému Win nebo Mac je nutno použít utilitu opačného systému nebo použít univerzální server formát univerzální pro většinu systémů.

dzordz*
hodnocení

0x

Tohle jsme taky párkrát řešili, v podstatě s každým novým diskem. Furt to nešlo nešlo, přehazovalo se to semo tamo, pak to najednou šlo a příště si už nikdo nepamatoval, jak se to vlastně udělalo :)

Výsledným formátem určitě musí být exFAT a mám pocit, že se to muselo formátovat na macu, ne na windows (na linuxu jsme to formátovat ani číst nezkoušeli). A s MBR, ne GPT.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]