Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak formatovat disk

Od: zabacek* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, jelikož jsem přes PC amatér chci se vás zeptat jak lehce sformátovat disk, prostě abych nějak smazal všechno z notebooku jako kdybych ho koupil nový, ale abych ho vůbec rozjel! :D díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Formatovani smaze naprosto vsechno-tedy nejen data, ale i programy a system. Pak uz tudiz neni rozjizdet co.

Napred si ujasnete, ceho chcete dosahnout a definujte stav "jako kdybych ho koupil nový". PC se prodajavaji s OS i bez.

zabacek*
hodnocení

Chci vymazat všechny nastahované programy prostě vše OS se mi neodinstalujou né?

Ovšem že ano. Z disku se stane "mrtvý" kus železa, který je následně potřeba znovu oživit. To jako úplný laik asi nezvládnete..

doplněno 16.07.13 17:23:

Na druhou stranu pokud to neumíte, nepodaří se Vám ten disk ani sformátovat. On se proti tomu OS docela účinně brání.*smich*

hodnocení

0x

Pokud disk C: (základní disk) skutečně sformátujete, nezbyde na něm vůbec nic, ani operační systém (windows). Takto zformátovaný PC skutečně nerozjedete. Budete muset vše potřebné znova nainstalovat. K tomu potřebujete instalační CD s příslušným SW. Ne, že by to byl až tak velký problém, ale jestli nemáte vůbec žádné zkušenosti, svěřte to někomu, kdo o tom něco ví.

zabacek*
hodnocení

Aha, mám tak akorát klíč od OS :/ asi bud elepší to někomu dát no :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]