Zdravím všechny. Zkusím dát dotaz sem, třeba někdo poradí. Vezmu to po bodech aby to bylo přehlednější: 1) mám v bytě přípojku internetu ( na střeše anténa k počítači již kabel) 2) koupil jsem dva notebooky ( Siemens V3505) a potřebuji udělat bezdrátové připojení k internetu 3) jeden notebook zůstává u mě v bytě a druhý notebook je u bráchy naproti přes ulici v bytě. Vzdálenost je asi 60 metrů (plus dvě zdi - příčky pokojů) Z okna vidím do jeho okna ( trochu šikmo) - samozřejmě že občas se bude připojovat v této místnosti jak je okno a občas v zadní místnosti ( tzn. za zdí). Počítejmě raději, že spíše za zdí... 4) měl jsem představu takovou, že koupím router ( nebo jak se to jmenuje), dám to uvnitř za okno, aby anténa "viděla"okno naproti u bráchy a signál tak byl lepší. U mě v bytě by to snad mělo jet bez problémů. nejdále by to bylo k anténě cca 9metrů přes zeď 5) vybral jsem toto zařízení i4wifi.cz/... a k tomu bych pro jistotu připojil silnější anténu ( respektive dodávanou anténu dal pryč a do konektoru připojil silnější dokoupenou) tuto i4wifi.cz/... 6) no a nyní stojím před problémem - a) jsou vybraná zařízení správná? b) bude to dosahově stačit na plnou sílu signálu? c) v případě že nebude stačit tak co koupit - to samé ještě naproti do bytu za okno? Případně co by jste doporučovali? 7) časem dokoupím ještě jeden notebook pro mladou, takže ode mě z bytu se budou připojovt na internet dva a od bráchy jeden ( to asi nehraje roli kolik zařízení, ale jen tak pro jistotu)
Ten TP link je v pohodě, možná bych se zatim vykašlal na tu další anténu, pokud na sebe vidíte tak by to jít mohlo. Plnej signál tedy asi ne ale dobrej jo, toť muj odhad. Otázkou je ta zadní místnost, ale nejdříve bych to být tebou zkusil bez tý antény
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.