Nejste přihlášen/a.
sNAŽÍM SE OPRAVIT WINDOWS XP HOME EDITION u stolního pc "emachines" pomocí jejich Restore CD. Nabídlo mi to 2 možnosti:1. restore windows xp( což nechci, vzalo by mi to všecka data,která seprávě snažím z toho pc aspon dostat-fota,dokumenty,apod) 2. boot to dos prompt from cd-rom-tuto nabídku jsem odsouhlasila(chci jen opravit chybu vOS, z důvodu které se mi nechce načíst Windows,načítá se dokola)... a napsalo mi to :"System verification" a že system je verifikován A NAPSALO MI TO:
A:> ...CHCE TO ASI NEJAKÝ PŘÍKAZ, JÁ NEVÍM JAKÝ(pokud je myšlena disketová jednotka floppy tak tu mám odpojenu-i v Bios zadánu jako Disabled.
nevíte co tam napsat?
Dobrý den, restore je obnova (oprava), ale ne reinstalace (přeinstalace). Pokud se nebude formátovat HDD, tak by data měla zůstat zachována. Také je dobré nemít je na disku C:, ale v jiném oddíle. Zdravím!
doplněno 14.07.13 22:42:Zkuste tam zapsat písmeno CD mechaniky, dvojtečku a Enter. Třeba se to zkontroluje samo. Ale asi ne.
doplněno 14.07.13 22:49:Tak se přestaňte trápit - použijte ten OS Linux Live-CD (vypaluje se jako obraz disku!). Zachraňte vše potřebné pod OS LInux (např. záloha na flashku) a pak udělejte čistou instalaci OS Windows.
A: pro vás tedy není disketová jednotka, ale ram drive v operační paměti, který si to dočasně vytváří, na který to kopíruje soubory a z kterého pak tenhle příkazový řádek běží. To ale nemusítě řešit, s tím stejně asi nic nevymyslíte.
Restore by naopak měla být obnova a oprava systému, dat se to nijak nedotkne.
doplněno 15.07.13 11:31:Aha, tak to pak jo, data by se všechna ztratila.
Restore by mohla být obnova z bitové kopie a ta se dat určitě dotkne, bude mít "čistý" systém.
Doporučuju stáhnout Hirens Boot CD, přes něj zálohovat data na jiný disk či oddíl a provést "čistou" instalaci (nebo právě ono Restore).
..pomocí Hirens Boot CD jsem to již zkoušel, ale vůbec to nenačetlo...začal déle blikat kurzor akorát a pak bootování nejspíš zase najelo z harddisku (v bios mám nastaveno načítání nejprv z cd mechaniky)..
nevíte, co dál s tím A:> na originalnim Restore CD?
díky
Já doporučuji nějaký Linux, např. Kubuntu - vytvořit LiveCD a nabootovat z něj, pak použít jeho správce souborů (Dolphin), ikona se zobrazí po kliknutí na tlačítko "K", umístěné na místě Windowsáckého tl. Start. Pokud by se zalíbilo, jde to i rovnou nainstalovat na HDD.
Pokud vložíte instalační cd windows xp, tak to v průvodci instalací najde poškozený windows a nabýdne možnost jeho opravy, nebo novou instalaci, pokud ho obnovíte, data neztratíte, zůstanou i nainstalované programy a data v nich, ale nebudou funkční dokud je nepřeinstalujete.
Jinou možností je vložit nějaké live cd, jak je psáno výše a pomocí toho přesunout všechny data do jedné složky na disku. Vše ostatní smazat. Poté spustit normálně instalaci windows, nemělo by to najít žádné a nabýdne to pouze novou instalaci. Důležité je dát pouze instalaci bez formátování disku. Pak budete mít nový systém a pouze data která chcete, s tím že všechno ostatní budete musete stejně znovu instalovat.
Poslední možnost je hledat jak opravit konkrétní chybu, na modré obrazovce to píše číslo chyby, podle toho by možná šlo najít nějaký fórum kde je podobný případ řešen.
Ale z hlediska rychlosti a čistosti systému, doporučuji novou instalaci a zálohu provést buď na ten disk, případně na nějaký externí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.