Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení facebooku

Od: neregistrovany odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

potřeboval bych pomoc s nastavením soukromí na facebooku. Je možné někde nastavit a zakázat možnosti vyhledání mého profilu. Nechci aby byla možnost mě najít podle jména.

Zároveň bych byl rád kdybych se u lidí, které si přidám jako přátelé nezobrazoval v návrzích atd.

Může někdo zjistit moji emailovou adresu se kterou jsem se na facebooku registroval? Jak případně zabránit tomu, aby ji někdo zjistil? Nehci si registrovat nový účet pod jinou adresou.

Mám obavy o zneužití mého účtu a případně třeba pošpinění mého jména od lidí, kteří něco proti mě mají a nemají mě v oblibě. Problém je, že někteří takoví lidé se přátelí s lidmi, které si já chci přidat na facebooku do přátel. Co udělat, abych zabránil případným problémům?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

shlaighter*
hodnocení

0x

Pokud je to takhle, tak bude asi nejlepší FB zrušit / vůbec nezakládat.

neregistrovany
hodnocení

Bohužel to není moc dobré řešení, protože právě kvůli některých lidí jej právě potřebuji a potřebuji být s němi v kontaktu.

praivo*
A to to nejde přes Skype, ICQ, Google+ Chat...?
neregistrovany
hodnocení

Bohužel. ICQ už moc nikdo nepoužívá, skype někteří které nutně potřebuji nemají a G+ už vůbec ne. Bohužel facebook už je dnes asi nejrozšířenější a spousta lidí řeší už komunikaci jen pomocí facebooku.

ohneta*
hodnocení

0x

Jak si to tak pročítám, tak si FCB nezřizuj, zdá se mi že si až moc paranoidní. ;)

neregistrovany
hodnocení

Kvůli některým lidem se kterými chci být v kontaktu jej potřebuji. Ale právě ti lidé znají i ty lidi, kvůli kterým to řeším a kteří by mohli nějak zneužít můj profil/osobní jméno atd. Jde o lidi kteří mě v minulosti uráželi, šikanovali atd. (ve škole atd.) Nejsem již s nimi v kontaktu a nestojím o to, aby mě nějak veřejně špinili, nebo něco dělali.

neregistrovany
hodnocení

A jaký je prosím váš názor na takovou situaci? myslíte, že je reálná možnost takového zneužití v tomto případě, nebo jsem fakt až tak paranoidní?

chizuru*
hodnocení

0x

Také by mne to zajímalo. Mám profil jen a pouze na jednu skupinu (uzavřenou) a nechci aby profil viděl nikdo jiný než členové skupiny a ani ty nepřidám do přátel. Jak jsem řekla, profil není určen k ničmeu jinému, je tedy zbytečné aby šel vyhledat nebo aby si mne někdo mohl přidat.

iz*
hodnocení

0x

Ano, je možné zakázat zobrazení ve vyhledávání i zobrazování data narození, e-mailu, přátel, ... I statusy můžete nechat zobrazit jenom určitým lidem.

Proklikejte si nastavení soukromí do hloubky (nemá smysl sem přepisovat všechny možnosti, je jich dost).

K e-mailu na FB: V nastavení účtu si přidejte nový e-mail (ideálně nějaký dočasný, který po potvrzení zase smažete), po jeho potvrzení jej nastavte jako výchozí a původní e-mail odeberte. Pokud by se pak někdo dostal k Vašemu e-mailu na FB, najde jen ten spamový ...

luci02
hodnocení

0x

Proč je nedáš do black listu? nebudou tě moci kontaktovat a myslím i vyhledat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]