Mám notebook Acer Aspire 1703, kde je grafická karta SiS M650 umožňující současný provoz LCD a externího displeje - 1280 x 1024 (pro externí monitor) a 1280 x 1024 (pro LCD). Pořídila jsem si ale 22" externí monitor, který má sloužit jako druhý displej k tomu integrovanému, a ten má rozlišení 1680 x 1050. Jak již z předešlých informací vyplývá, tak mi externí LCD jede pouze v rozlišení max. 1280 x 1024, což je vcelku pro moji potřebu (zejména Photoshop) nepoužitelný - deformace. Psala jsem sice do Aceru, ale odepsali mi něco ve smyslu že mám smůlu Myslím, že nejsem jediná, kdo potřebuje z graf. karty "vyždímat" víc než ukazuje že v sobě má, tak se obracím s dotazem sem, a věřím/doufám, že mi někdo z vás poradí Zkouším to i přes PowerStrip, ale kouzelný tlačítko Přidaná rozlišení mám neaktivní... Díky!
PowerStrip je shareware, není free. Nevím jaká omezení má v této verzi. Je možné, že to bude jedno z nich. Za vyzkoušení učtitě také stojí program Mutires: entechtaiwan.com/...
yas
Děkuju. Zkusila jsem. Ale jak je vidět z obrázku, nechce mě pustit k vyššímu rozlišení...
Obávám se, že v Aceru měli pravdu. Přestože SiS M650 umožňuje dle specifikace až 1920x1200, v tomto konkrétním případě bude maximální rozlišení hardwarově limitováno. Proto vám vyšší rozlišení Powerstrip nenabízí. Jistou nadějí by byla náhrada BIOSu grafické karty, ale těžko říct, zda nějaký seženete a i kdyby, jestli se vůbec tato náhrada zdaří a něco neodrovnáte - tím spíš, že se jedná o notebook. Našel jsem nějaké podobné dotazy v diskuzních fórech u notebooků jiných značek se stejným čipsetem, ale řešení žádné. Pokud by se vám podaří problém vyřešit, dejte vědět.
yas
BIOS jsem si stáhla ze stránek Aceru, psala jsem jim. Snad se mi povede instalace a bude to k něčemu... Mám verzi 3c13, novější je 3c14. ftp://ftp.support/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.