Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání počítače

Od: jeliman* odpovědí: 12 změna:

Čau, samovolně se mi vypíná počítač. Dělá to asi týden. Když je vypnutý dlouho tak pak vydrží být zapnutý asi 15min a pak se restartuje a potom už se vypíná asi po minutě. Myslel jsem si že by to mohl být nějaký vir, ale vypíná se i v biosu. Takže se tam nejspíš něco přehřívá. Ale vyfoukával jsem prach (bylo ho málo) a všechny ventilátorky fungují. Co si o tom myslíte? Dík za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

0x

Ahoj, v BIOSU bývá v informacích teplota procesoru (případně i MCP), podívej se jaká tam je po tom co se vypne.

jeliman*
hodnocení

Koukal jsem v biosu na teploty po vypnutí pc - teplota cpu 35 a teplota systému 43.

jh*
hodnocení

0x

Možná v biosu nějaké chybné nastavení? Zkusit default nastavení v biosu. Kolik je volného místa na C:? Možná něco uvolněného? Chladič procesoru?

jeliman*
hodnocení

Já se do biosu moc nehrabu takže jsem tam nic neměnil. a na C: mám 30GB kapacitu a mám tam jen win a nějaký jednoduchý prográmky. takže 10GB tam bude volnýho určitě.

chizuru*

Plný harddisk nezpůsobí vypnutí počítače... Navíc se mu to jak řekl, vypíná i v BIOSu a ten k funkci HDD nepotřebuje.
Tipovala bych to na poškození nějakého HW. Možná zdroj?

praivo*

Tipuji nafouklé kondenzátory ve zdroji.

doplněno 06.07.13 09:37:

Stávalo se mi to taky, vyřešeno výměnou 2 "elytů".

doplněno 06.07.13 12:33:

Práce na čtvrt hodiny a za 0 Kč (mám nějaké zásoby) :)

hodnocení

0x

zkus se podivat zda chladic proceru neni uvolneni a je napasovany primo na procesor /nesmi byt mezera ani mm/ a zda neni vyschla uplne teplovodiva pasta. To same muze byt i na grafice , nebo chipsetu.

chizuru*

Vzhledem k tomu, že psal, že po vypnutí má teploty 35 a 43°C, nebude problém v chlazení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak já si tipuji na špatný kontakt - přívodní kabel do zdroje, někde v kabeláži v bedně a možná i v tlačítku pro vypnutí na čelním panelu. Vše rozpojit a zase pořádně spojit. Zdravím!

aaasssddd
hodnocení

0x

pokud by to bylo v nastavení OS tak zkus v nabídce start vyhledat progran shutdown -a a spusť ho okamžitě se zase vypne ale pokud se měl PC vypnout měl by zůstat zapnutý

aaasssddd

dedy pokud je jo jen softwarova chyba pokud hardware tak to fungovat nebude

jh*
hodnocení

0x

Týden se vypíná? A co se dělo poslední den co fungoval? Tipuji návštěva odborníka co vytunil bios aby byl počítač rychlejší a nastavil teploty pro vypínání počítače v biosu. Byla bouřka? Tak to přepětím mohl odejít zdroj, síťová karta, kondenzátory v napájecí části MB. Nebo byl počítač přenášen? Tomu by odpovídal špatný kontakt procesoru s chladičem, nebo špatný kontakt napájecí šňůry nebo spadlý kabel ovlivňující chlazení. Postup od nejjednoduššího. Zkusit setup default biosu, zkontrolovat přívod 230V, vymontovat chladič procesoru a procesor chladící plochy vyčistit lihem, benzínem natřít pastou plošku procesoru chladící, vrátit správně procesor a chladič. Jinak zkusit jiný stejně výkonný zdroj, vytáhnout sít kartu zkontrolovat jestli nejsou nafouklé kondenzátory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]