Nejste přihlášen/a.
Čau, samovolně se mi vypíná počítač. Dělá to asi týden. Když je vypnutý dlouho tak pak vydrží být zapnutý asi 15min a pak se restartuje a potom už se vypíná asi po minutě. Myslel jsem si že by to mohl být nějaký vir, ale vypíná se i v biosu. Takže se tam nejspíš něco přehřívá. Ale vyfoukával jsem prach (bylo ho málo) a všechny ventilátorky fungují. Co si o tom myslíte? Dík za rady
Možná v biosu nějaké chybné nastavení? Zkusit default nastavení v biosu. Kolik je volného místa na C:? Možná něco uvolněného? Chladič procesoru?
Já se do biosu moc nehrabu takže jsem tam nic neměnil. a na C: mám 30GB kapacitu a mám tam jen win a nějaký jednoduchý prográmky. takže 10GB tam bude volnýho určitě.
Plný harddisk nezpůsobí vypnutí počítače... Navíc se mu to jak řekl, vypíná i v BIOSu a ten k funkci HDD nepotřebuje.
Tipovala bych to na poškození nějakého HW. Možná zdroj?
Dobrý den, tak já si tipuji na špatný kontakt - přívodní kabel do zdroje, někde v kabeláži v bedně a možná i v tlačítku pro vypnutí na čelním panelu. Vše rozpojit a zase pořádně spojit. Zdravím!
Týden se vypíná? A co se dělo poslední den co fungoval? Tipuji návštěva odborníka co vytunil bios aby byl počítač rychlejší a nastavil teploty pro vypínání počítače v biosu. Byla bouřka? Tak to přepětím mohl odejít zdroj, síťová karta, kondenzátory v napájecí části MB. Nebo byl počítač přenášen? Tomu by odpovídal špatný kontakt procesoru s chladičem, nebo špatný kontakt napájecí šňůry nebo spadlý kabel ovlivňující chlazení. Postup od nejjednoduššího. Zkusit setup default biosu, zkontrolovat přívod 230V, vymontovat chladič procesoru a procesor chladící plochy vyčistit lihem, benzínem natřít pastou plošku procesoru chladící, vrátit správně procesor a chladič. Jinak zkusit jiný stejně výkonný zdroj, vytáhnout sít kartu zkontrolovat jestli nejsou nafouklé kondenzátory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.