Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost monitoru

Od: jakojaaa odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych radu ohledně výběru úhlopříčky monitoru. Jde o to, že se na monitor dívám z dost velké blízkosti (50-60 cm), a mám trochu obavy, jestli monitor s úhlopříčkou 24" nebude až příliš velký a jestli raději nekoupit nějakou 22". Jinak, v současnosti mám pořád ještě 17" monitor a malý mi nepřide...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x
Z osobni zkusenosti.doporucuju hlavne matnou obrazovku a rozumne rozliseni 1920x1080 nebo.1920x1200 (24"). Pokud.se.do monitoru divate delsi.dobu, doporucuju neco jako Hp zr24w. Jeho kvality ocenite.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teď mi zřejmě odešel můj 22" monitor a tak používám můj druhý, 19" a je to těžký nezvyk. Chci proto koupit nový, reálně 24". Kdyby tam nebyl tak (pro mě) velký cenový rozdíl, tak bych šel klidně do 30". Je to o zvyku a když si na něco zvykneš, tak se ti nechce ustupovat. Je to pohodlnější pro grafiku i texty, když potřebuješ mít otevřeno víc oken, tak nemusíš zapínat druhý monitor. I pro filmy, i když je pouštím jenom vyímečně, je to o něčem jiném.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto je hodně individuální a každý Vám poradí něco jiného. A patrně koupit ten větší.

Je dobré i vědět, že větší monitor si vezme asi i více proudu. Jinak já mám také "jen" 17" monitor a vzdálenost okolo 70 cm a zatím na něj vidím dobře. Ono jde i o to, co budete na PC dělat. Fakt je, že např. pro práci s grafikou nebo úpravou web. stránek by ten monitor měl být raději větší. Zdravím!

petr123*
hodnocení

0x

Nemá cenu to moc přehánět. Já dělám stále na 19, manželka má 22 a nepracuje se mi na tom dobře. Je to moc velká "svítící plocha" a bolí mě z toho oči.

jakojaaa
hodnocení

No ona je 19" (5:4) na výšku dokonce větší, než 22" (16:9)

paw*
Zalezi.co na monitoru delate. Ale kupte spise drazsi ( cca 6 000) at vas neboli pak oci. Jeto jako s autem. Levne auto.staci, ale z delsi cesty je clovek rozlamany. Pokud vam monitor "vydelava" tak neni pro neinvestovat.

kangaroo*
hodnocení

0x

Vem 24" už je to i taková menší TV na sledování. Bral bych nějaký Samsung nebo Philips

doplněno 03.07.13 11:02:

Mám starší 24" Samsung Full HD s odezvou 2ms a takový tenis ve Full HD na něm opravdu vypadá perfektně čistě a plynule opravdu rozdíl proti nějaké LEDce 120cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]