Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych radu ohledně výběru úhlopříčky monitoru. Jde o to, že se na monitor dívám z dost velké blízkosti (50-60 cm), a mám trochu obavy, jestli monitor s úhlopříčkou 24" nebude až příliš velký a jestli raději nekoupit nějakou 22". Jinak, v současnosti mám pořád ještě 17" monitor a malý mi nepřide...
Teď mi zřejmě odešel můj 22" monitor a tak používám můj druhý, 19" a je to těžký nezvyk. Chci proto koupit nový, reálně 24". Kdyby tam nebyl tak (pro mě) velký cenový rozdíl, tak bych šel klidně do 30". Je to o zvyku a když si na něco zvykneš, tak se ti nechce ustupovat. Je to pohodlnější pro grafiku i texty, když potřebuješ mít otevřeno víc oken, tak nemusíš zapínat druhý monitor. I pro filmy, i když je pouštím jenom vyímečně, je to o něčem jiném.
Dobrý den, toto je hodně individuální a každý Vám poradí něco jiného. A patrně koupit ten větší.
Je dobré i vědět, že větší monitor si vezme asi i více proudu. Jinak já mám také "jen" 17" monitor a vzdálenost okolo 70 cm a zatím na něj vidím dobře. Ono jde i o to, co budete na PC dělat. Fakt je, že např. pro práci s grafikou nebo úpravou web. stránek by ten monitor měl být raději větší. Zdravím!
Nemá cenu to moc přehánět. Já dělám stále na 19, manželka má 22 a nepracuje se mi na tom dobře. Je to moc velká "svítící plocha" a bolí mě z toho oči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.